Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 20:15

Επίτιμος δημότης Μακρακώμης ο Σόιμπλε!

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Επίτιμος δημότης Μακρακώμης ο Σόιμπλε!

24 χρόνια πριν ο σημερινός ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας δεν ήταν μια από τις πιο μισητές προσωπικότητες για τους Έλληνες.  

Σύμφωνα με το lifo.gr o Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το 1991 διατελούσε υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Κολ και ένα χρόνο αργότερα έφυγε από το υπουργείο για να τεθεί επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Ωστόσο πριν απομακρυνθεί από το Υπουργείο είχε κάνει μαι δωρεά στο νομό Φθιώτιδας και το δήμο Μακρακώμης στέλνοντας στην Ελλάδα ένα πυροσβεστικό όχημα.

Το δώρο ήταν αποτέλεσμα των θερμών επαφών του τότε δημάρχου Μακρακώμης Μιλτιάδη Ριζάκη με τον Σόιμπλε. Μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Σόιμπλε το 1990, ο Δήμαρχος του είχε στείλει τηλεγράφημα με τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση, ανοίγοντας έτσι δίαυλο επικοινωνίας.   Ο Σόιμπλε είχε απαντήσει στο δήμαρχο πως θα ήταν χαρά του να τον βοηθήσει αν χρειαστεί κάτι και κάποια στιγμή ο δήμαρχος του ζήτησε βοήθεια για να προμηθευτεί ένα πυροσβεστικό όχημα.  

 "Μέσα σε είκοσι ημέρες πήραμε θετική απάντηση. Πήγα ο ίδιος τότε στην Γερμανία και το πήρα μαζί με ένα Γερμανό φίλο μου τον Ένς, που έχει παντρευτεί Μακρακωμίτισσα και το φέραμε στη Μακρακώμη. Φυσικά για να τον ευχαριστήσουμε τον ανακηρύξαμε επίτιμο δημότη Μακρακώμης και του δώσαμε σε πάπυρο την απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου και το μετάλλιο της πόλης..." είχε αναφέρει σε κάποια συνέντευξή του στο LamiaReport, ο τότε Δήμαρχος της Μακρακώμης.  

Στη συνέχεια ο δήμος της πόλης θέλησε να του ανταποδώσει τη δωρεά και τον προσκάλεσε σε επίσημη τελετή για να τον ευχαριστήσει. Στη τελετή του απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα και το μετάλλιο της πόλης. Ο Σόιμπλε πάντως δεν ήρθε ποτέ στη Μακρακώμη αλλά έστειλε εκπρόσωπό του. 

Δείτε σημερινές φωτογραφίες του οχήματος στο lifo.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER