Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 11:18

Κρις: Tο πιο μαλλιαρό πρόβατο στον κόσμο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Κρις: Tο πιο μαλλιαρό πρόβατο στον κόσμο

Περίπου 40 κιλά μαλλιού συγκεντρώθηκαν από ένα και μόνο πρόβατο κοντά στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία προστασίας ζώων RSPCA, χαρίζοντάς του έτσι, έστω και ανεπίσημα, τον τίτλο του πιο μαλλιαρού προβάτου στον κόσμο.

Ο Κρις, τον οποίο βάφτισαν έτσι οι σωτήρες του, βρέθηκε χθες Τετάρτη στα βόρεια περίχωρα της Καμπέρας και σύμφωνα με πληροφορίες δυσκολευόταν πολύ να περπατήσει από το βάρος του μαλλιού του.

Η Τάμι Βεν Ντάντζ, επικεφαλής της RSPCA ACT--του παραρτήματος της φιλανθρωπικής οργάνωσης για τα ζώα--εκτιμά ότι ο Κρις δεν είχε κουρευτεί για περισσότερα από πέντε χρόνια και προφανώς είχε ελάχιστη επαφή με ανθρώπους.

Τα 40,2 κιλά μαλλιού που αφαιρέθηκαν από τον Κρις τον καθιστούν, ανεπίσημα, το πρόβατο με το περισσότερο μαλλί στον κόσμο κι ίσως να καταρρίπτει το ρεκόρ που κατέχει σήμερα ένα πρόβατο από τη Νέα Ζηλανδία, ο Μπιγκ Μπεν, ο οποίος το 2014 είχε μαλλί που ζύγιζε σχεδόν 29 κιλά.

Ο Μπιγκ Μπεν είχε εκθρονίσει τον συντοπίτη του Σρεκ, ο οποίος είχε αποκτήσει εθνική φήμη έχοντας, μάλιστα, συναντηθεί με την τότε πρωθυπουργό της χώρας Έλεν Κλαρκ κι έχοντας γίνει ήρωας πολλών παιδικών βιβλίων μέχρι τον θάνατό του το 2011.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER