Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 00:41

Ενα Βατικανό από... Lego προς τιμήν του Πάπα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ενα Βατικανό από... Lego προς τιμήν του Πάπα

Ένας ιερέας από την Πενσιλβάνια κατασκεύασε μια μικρογραφία της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου της Ρώμης από... τουβλάκια Λέγκο, με την ευκαιρία της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο πάπας Φραγκίσκος στη Φιλαδέλφεια.

 

Ο ιερέας Μπομπ Σάιμον, από την ενορία της Αγίας Αικατερίνης της Σιένας, στη Μόσκοου της Πενσιλβάνιας, χρησιμοποίησε 500.000 πλαστικά τουβλάκια για να φτιάξει τη Βασιλική και την πλατεία που εκτείνεται μπροστά της, μαζί με τους κίονες. Χρειάστηκε δέκα μήνες για να ολοκληρώσει το έργο του.

Η μικρογραφία θα εκτεθεί από τις 19 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2016 στο Ινστιτούτο Φράνκλιν της Φιλαδέλφειας, μια πόλη που θα επισκεφθεί ο πάπας Φραγκίσκος στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Συνάντησης Καθολικών Οικογενειών.

Στην πλατεία ο Σάιμον έχει τοποθετήσει κουκλάκια: μοναχές, πιστούς, περαστικούς, τουρίστες... ακόμη όμως και έναν ληστή και έναν σωσία του Έλβις Πρίσλεϊ, καθώς ήθελε να δείξει ότι η εκκλησία τους δέχεται όλους. Μπροστά στον ναό βρίσκεται ένα κουκλάκι Λέγκο που "προσεύχεται" και συμβολίζει τον ίδιο τον Σάιμον. Ο ιερέας έχει επισκεφθεί το Βατικανό πέντε φορές στο παρελθόν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER