Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 15:50

Φώκια... σερφάρει στην πλάτη φάλαινας

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι φάλαινες ήταν απασχολημένες να καταβροχθίζουν ένα κοπάδι ψαριών, και η φώκια αποφάσισε να προσκαλέσει τον εαυτό της στο δείπνο: αυστραλιανή φωτογράφος απαθανάτισε τη φώκια να στέκεται στη ράχη μιας μεγάπτερης φάλαινας σαν να κάνει σερφ.

 

Η Ρόμπιν Μάλκολμ φωτογράφιζε ένα κοπάδι φαλαινών έξω από τις ακτές της Νέας Νότιας Ουαλίας, περίπου 500 χιλιόμετρα νότια του Σίδνεϊ.

Δεν αντελήφθη το περιστατικό μέχρι που ξανακοίταξε τις φωτογραφίες αργότερα, ανέφερε η ίδια στην εφημερίδα Sydney Morning Herald, επιμένοντας ότι η εικόνα δεν είναι πειραγμένη. «Την έχω ακόμα στην κάμερα, οπότε μπορώ να το αποδείξω» είπε.

Ο Τζεφ Ρος, ειδικός των Εθνικών Πάρκων της Νέας Νότιας Ουαλίας, εκτίμησε ότι η φώκια πιθανότατα ήθελε να επωφεληθεί από τις φάλαινες, οι οποίες είχαν περικυκλώσει ένα κοπάδι ψαριών.

Ο Ρος έχει ξαναδεί παρόμοιο περιστατικό μόνο μία φορά στο παρελθόν, όταν μια φώκια την οποία καταδίωκε μια όρκα πήδηξε στη ράχη μιας μεγάπτερης φάλαινας για να γλιτώσει.

Η ασυνήθιστη συνάντηση ανάμεσα στη φώκια και τη φάλαινα είναι η τρίτη φετινή φωτογραφία ζώου που καβαλάει άλλο ζώο. Τον Μάρτιο, ερασιτέχνης φωτογράφος στο Λονδίνο απαθανάτισε μια νυφίτσα να πετά γαντζωμένη στην πλάτη ενός δρυοκολάπτη, ενώ τον Ιούνιο μια οικογένεια που περπατούσε σε πάρκο της Φλόριντα φωτογράφισε ένα ρακούν να στέκεται στην πλάτη αλιγάτορα.

Πηγή: tanea.gr