Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 20:05

Νόμος απαγορεύει στους γονείς να βαφτίζουν τα παιδιά τους με ονόματα ζώων και αντικειμένων στο Τατζικιστάν

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το κοινοβούλιο του Τατζικιστάν υιοθέτησε σήμερα έναν νόμο με τον οποίο θα απαγορεύεται στο εξής να δίνονται στα νεογέννητα ονόματα αντικειμένων και ζώων αλλά και εκείνα που θεωρούνται "ξένα προς τον πολιτισμό και τις παραδόσεις" της χώρας.

 

"Δεν θα καταχωρούμε πλέον στα μητρώα ξένα ονόματα που προσβάλλουν την τιμή και την αξιοπρέπεια", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σοχμουρόντ Ρουστάμ, κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου.

Οι αρχές θα συντάξουν έναν ενιαίο κατάλογο με 10.000 μικρά ονόματα και οι γονείς θα πρέπει να επιλέγουν από εκεί το όνομα του μωρού τους για να τους δίνεται ληξιαρχική πράξη γέννησης, εξήγησε.

Ο πρόεδρος του Τατζικιστάν Εμομαλί Ραχμόν είχε επικρίνει στο παρελθόν τους γονείς που επιλέγουν "θλιβερά ή τρομαχτικά ονόματα" για τα παιδιά τους, όπως Λύκος, Πέλεκυς ή ακόμη και Σκούπα.

Το 2007 ο ίδιος ο πρόεδρος είχε αλλάξει το επώνυμό του, αντικαθιστώντας το "ρωσικό" Ραχμόνοφ με το Ραχμόν, από σεβασμό για τις πατρογονικές παραδόσεις αυτής της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας της κεντρικής Ασίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ