Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 12:09

Μαθητικό συλλαλητήριο και στάση εργασίας της ΟΛΜΕ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μαθητικό συλλαλητήριο και στάση εργασίας της ΟΛΜΕ

Με τη στήριξη της ΟΛΜΕ, η οποία έχει κηρύξει γι’ αυτόν τον σκοπό τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, πραγματοποιείται σήμερα στις 12.00 μ.μ. το μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει την κινητοποίηση των μαθητών και καλεί τους συναδέλφους με τη συμμετοχή τους να ενισχύσουν τον κοινό αγώνα εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των καθηγητών, οι οποίοι ζητούν:

- Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.

- Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

- Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των κενών στα σχολεία.

- Αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Στήριξη της Ειδικής αγωγής.

- Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. 20 μαθητές ανά τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια.

Ένταση, πριν από λίγη ώρα, στο μαθητικό συλλαλητήριο

Ένταση επικράτησε στο μαθητικό συλλαλητήριο που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά στο κέντρο της Αθήνας. Ομάδα αγνώστων ατόμων πήγε στο τέλος της πορείας και πέταξαν 4 βόμβες μολότοφ και πέτρες προς την πλευρά διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Από την επίθεση αυτή δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός ενώ δεν έγινε προσαγωγή. Σε λίγη ώρα αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία όλοι οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας που είχαν κλείσει λόγω του μαθητικού συλλαλητηρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER