Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 15:43

Μαθητική πορεία στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μαθητική πορεία στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου

Ενάντια στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης περισσότεροι από 300 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης. Την κινητοποίηση οργάνωσε το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών, στο πλαίσιο πανελλαδικής μαθητικής δράσης.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στις 12 στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς (στο άγαλμα Βενιζέλου) και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, η οποία μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου έφθασε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Σε κεντρικά σημεία οι μαθητές σταμάτησαν και πραγματοποίησαν και καθιστική διαμαρτυρία, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών του υπουργείου Παιδείας.

Στην εξωτερική είσοδο του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης οι μαθητές ανάρτησαν πανό με τα αιτήματά τους, ενώ ομάδα μαθητών σε μία "συμβολική", όπως την χαρακτήρισε, κίνηση "ενάντια στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μνημονίων" έκαψε μία σημαία της ΕΕ. Η πράξη προκάλεσε φραστική αντιπαράθεση με μαθητές που δεν συμφώνησαν με την κίνηση αυτή.

Η μαθητική πορεία κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σε αίθουσα του οποίου συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο των μαθητών για να εξετάσει τη συνέχεια και μορφή των μαθητικών κινητοποιήσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER