Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 15:04

Σε εγρήγορση η Περιφέρεια Αττικής λόγω της πυρκαγιάς στα λατομεία Μαρκοπούλου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Η αναγκαιότητα ταχύτερης αντιμετώπισης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την περασμένη Δευτέρα στο ανενεργό λατομείο (θέση Μερέντα) στο Μαρκοπούλο Μεσογαίας, προκειμένου να περιοριστούν οι συνέπειες στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία, υπογραμμίστηκε στο έκτακτο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, που συγκλήθηκε στο δημαρχείο Μαρκοπούλου, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρου Φιλίππου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννα Τσούπρα, περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων που συμμετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Επίσης, αποφασίστηκε η άμεση ενίσχυση των διαθέσιμων μέσων και από τους όμορους Δήμους, με την αποστολή, τις επόμενες ημέρες, επιπρόσθετων φορτηγών και μηχανημάτων έργου.

Τέλος, ζητήθηκε ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σχετικά με πιθανά αίτια πρόκλησης του συμβάντος και τονίστηκε από εκπροσώπους της ότι υπάρχει σε εξέλιξη προανακριτική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, διέθεσε στο Πυροσβεστικό Σώμα δύο φορτηγά οχήματα, καθώς και ένα χωματουργικό μηχάνημα βαρέως τύπου (ερπυστριοφόρο) για την υποβοήθηση του έργου της κατάσβεσης, ενώ στελέχη της βρίσκονται σε επικοινωνία με τους υπευθύνους της Πυροσβεστικής για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών. Παράλληλα, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας διενήργησε αυτοψία στον συγκεκριμένο χώρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER

Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Πρέπει να διαλέξεις μια απάντηση