Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 18:20

Σε επιχείρηση για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου συμμετείχε η ΕΛΑΣ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε κοινή επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «KNOW HOW II», για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου παραποιημένων προϊόντων, συμμετείχε η Ελληνική Αστυνομία, ανταποκρινόμενη σε αίτημα της Διεύθυνσης Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων του υπουργείου Οικονομικών. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 18 Νοεμβρίου 2016, με πρωτοβουλία του Κέντρου Επιβολής Νόμου Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Κέντρο SELEC).

Στόχος της επιχείρησης ήταν ο εντοπισμός και η δέσμευση παραποιημένων πειρατικών προϊόντων, που διακινούνται με διάφορους τρόπους ή βρίσκονται σε καταστήματα, λαϊκές ή παντός τύπου υπαίθριες αγορές.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων συνελήφθησαν 31 άτομα, εκ των οποίων 21 αλλοδαποί και 10 Έλληνες, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη οκτώ ατόμων. Παράλληλα, κατασχέθηκαν 5.574 πακέτα τσιγάρων, 254 συσκευασίες καπνού και 1.756 απομιμητικά είδη (ενδύματα, υποδήματα, τσάντες, καλλυντικά κ.λπ.). Η πλειοψηφία των αστυνομικών ελέγχων πραγματοποιήθηκε σε υπαίθριες αγορές, καταστήματα πώλησης διαφόρων ειδών, οικίες και αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, στα παραποιημένα-πειρατικά συγκαταλέγονται τα προϊόντα που προστατεύονται από τις διατάξεις των νόμων περί βελτίωσης επιχειρηματικού περιβάλλοντος κ.λπ., Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και πνευματικής ιδιοκτησίας.

Τέλος, η Ελληνική Αστυνομία τονίζει ότι θα συνεχίσει να συμμετέχει σε παρόμοιες δράσεις, με σκοπό την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών προϊόντων και προϊόντων πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς και γενικότερα του λαθρεμπορίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER

Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Πρέπει να διαλέξεις μια απάντηση