Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 16:38

Ξεκινά ο 22ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής 2017

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ξεκινά ο 22ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής 2017

Η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, με έδρα το Βόλο, ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει τον 22ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής για το σχολικό έτος 2016 - 2017.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η εξοικείωση των μαθητών με την επιστήμη της Αστρονομίας, της Αστροφυσικής και της Διαστημικής. Ο διαγωνισμός αφορά τόσο τα Λύκεια όσο και τα Γυμνάσια της χώρας, με διαφορετικά θέματα. Η πρώτη φάση του διαγωνισμού με το όνομα «Εύδοξος» ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου. Η δεύτερη φάση με το όνομα «Αρίσταρχος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017.

Οι 30 πρώτοι μαθητές Λυκείου και οι 12 πρώτοι μαθητές Γυμνασίου θα κληθούν να συμμετάσχουν στην τρίτη φάση του διαγωνισμού, με το όνομα «Ίππαρχος», που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 και θα αναδείξει τους νικητές. Θα ακολουθήσει μια τέταρτη φάση του διαγωνισμού, με το όνομα «Πτολεμαίος», στις 6 - 7 Μαΐου 2017, που θα αφορά όσα παιδιά του Λυκείου επιθυμούν να στελεχώσουν την Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής 2017. Η 11η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής θα διεξαχθεί στην Ταϊλάνδη εντός του 2017 (δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί οι ημερομηνίες). Στην ιστοσελίδα http://www.astronomos.gr δημοσιεύεται μία σειρά ερωτήσεων και ασκήσεων, τις οποίες μπορεί να «κατεβάσει» όποιος μαθητής Λυκείου ή Γυμνασίου επιθυμεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER