Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2016 11:24

Ξεκίνησε ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στην πλατεία Αριστοτέλους

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ξεκίνησε ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στην πλατεία Αριστοτέλους

Στα γιορτινά "ντύνεται" σιγά σιγά η Θεσσαλονίκη, καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες για το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο στην Πλατεία Αριστοτέλους. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι 180 καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα αναμένεται να ξεκινήσουν στις 10 Δεκεμβρίου.

Στην Πλατεία Αριστοτέλους άρχισαν οι κατασκευές, μεταξύ των οποίων ένα αστέρι ύψους εφτά μέτρων που θα οδηγεί τους τρεις μάγους, ύστερα από τις προτάσεις που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο του Κεντρικού Δήμου ο καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών, Απόστολος Βέττας.

Εξάλλου, στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, θα συζητηθεί η παραχώρηση της Αρχαίας Αγοράς για τη διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το Σώμα θα απασχολήσει η επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης προς το δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, με την οποία ζητείται η παραχώρηση της Πλατείας Αρχαίας Αγοράς από τις 10 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου 2016, προκειμένου να στηθούν μεταξύ άλλων χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, καρουσέλ και τρενάκι για τα παιδιά.

Οι επαγγελματίες με την επιστολή τους ζητούν από το δημοτικό συμβούλιο να μισθώσουν το χώρο, έναντι ιδιαίτερα χαμηλού τιμήματος, υποστηρίζοντας πως με τις χριστουγεννιάτικες αυτές εκδηλώσεις θα τονωθεί η αγοραστική κίνηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER