Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 12:34

Μηδενικές οι ροές προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του β. Αιγαίου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μηδενικές οι ροές προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του β. Αιγαίου

Μηδενικές ήταν οι ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο και συγκεκριμένα από χθες Τετάρτη μέχρι και σήμερα Πέμπτη το πρωί.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, σήμερα στα νησιά της περιοχής βρίσκονται καταγεγραμμένοι-εγκλωβισμένοι, έχοντας υποβάλει αίτημα ασύλου το οποίο δεν έχει εξεταστεί 11.102 μετανάστες και πρόσφυγες. Συγκεκριμένα στη Λέσβο βρίσκονται 5.698, στη Χίο 3.524 και στη Σάμο 1.880.

Η προέλευση των προσφύγων και των μεταναστών που έφτασαν τις τελευταίες ημέρες στα νησιά του βορείου Αιγαίου

Συνεχίζουν να υπερτερούν των όσων έχουν προσφυγικό προφίλ οι Αφρικανοί -κυρίως μετανάστες- που έρχονται τις τελευταίες μέρες στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Από τους 88 που πέρασαν στη Λέσβο το τριήμερο Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, οι 17 είναι από τη Συρία, από 11 είναι από το Αφγανιστάν και το Ιράκ, 10 είναι Παλαιστίνιοι, από 9 είναι από την Αλγερία και τη Νιγηρία, οκτώ από το Μαρόκο, πέντε από το Κονγκό, τρεις από την Τυνησία, από δυο από τη Σομαλία και το Καμερούν και τέλος ένας από την Ουγκάντα.

Από τους 86 που πέρασαν το ίδιο διάστημα στη Χίο, 32 είναι από το Αφγανιστάν, 16 είναι από τη Συρία, εννέα είναι Παλαιστίνιοι, οκτώ είναι από το Κουβέιτ, επτά είναι από το Ιράν, έξι είναι από την Αλγερία, πέντε είναι από το Ιράκ, δυο είναι Μαροκινοί και τέλος ένας είναι Αιγύπτιος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER