Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 16:36

Μαρτυρία στη Δίκη της ΧΑ: "Είδα μαχαίρι, σκεπάρνι να σπάει τζάμια και με ψέκασαν με σπρέι πιπεριού"

Γράφτηκε από την
Μαρτυρία στη Δίκη της ΧΑ: "Είδα μαχαίρι, σκεπάρνι να σπάει τζάμια και με ψέκασαν με σπρέι πιπεριού"

 

Σε ήρεμο κλίμα η σημερινή δίκη της Χ.Α. σε αντίθεση με τα επεισόδια της Τρίτης. Τι δήλωσε μάρτυρας που μαχαιρώθηκε σε επίθεση στα Πετράλωνα το 2008.

Σε ένα κλίμα που δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση τα επεισόδια της περασμένης Τρίτης, ολοκληρώθηκε η σημερινή διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το παρόν έδωσε το πρωί και η Μάγδα Φύσσα, η οποία δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για τα όσα έχουν προηγηθεί με αποτέλεσμα να υποβάλει έγκληση κατ' αγνώστων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πάντως, δεν έγινε καμία αναφορά στα προσβλητικά περιστατικά, αλλά η δίκη προχώρησε με την εξέταση μαρτύρων, θύματα στην επίθεση που δέχθηκε το αναρχικό - αντιεξουσιαστικό στέκι "Αντίπνοια" στα Πετράλωνα το 2008. Ανάμεσά τους, ο Γιώργος Μηλιαράκης μέλος στο στέκι, που τραυματίστηκε από μαχαιριά ενός από τους δράστες που είχαν εισβάλει στον χώρο.

Χαρακτήρισε το στέκι ως "ανοιχτό πολιτικό χώρο στη γειτονιά των Πετραλώνων οπού καθένας μπορεί μέλος εφόσον αποδεχθεί κάποιες βασικές αρχές, όπως αυτή της ισότητα μεταξύ των ανθρώπων"  και περιέγραψε την επίθεση που δέχθηκε -μαχαιρώθηκε στο γλουρό - ως εξής:

"Δέχθηκα μία σφοδρή επίθεση. Η πλειοψηφία, 2-3 άτομα, έπεσαν πάνω μου. Ήμουν ο πιο εγκλωβισμένος. Τους είδα περιμετρική όραση. Είδα μια ομοιομορφία, σκούρα ρούχα. Παρ'ολα αυτά δεν μπορούσα να συγκρατήσω χρώματα. Είδα μαχαίρι, σκεπάρνι να σπάει τζάμια και με ψέκασαν με σπρέι πιπεριού. Αρχικά μπήκε κάποιος που φορούσε κράνος. Δέχθηκα επίθεση με καρέκλα. Πέφτω ανάσκελα πίσω με αίματα και δέχομαι παράλληλα επίθεση σφοδρή. Μπορεί να έτρωγα και παλουκιές, δεν κατάλαβα. Βρέθηκα σε μία φάση αυτοάμυνας, που δεν είχα την πολυτέλεια και διαύγεια να δω. Είδα όμως ένα τσεκούρι να ρίχνει τζαμαρία, είδα άτομα που στεκόντουσαν που είχαν ένα ρόλο, να καταλαμβάνουν το χώρο".

Πρόεδρος: Ποιο ρόλο;

Μάρτυρας: Ο ένας μαχαίρωνε, ο άλλος στεκόταν, ο άλλος έσπαγε και μετά ακούστηκε ένα "τέλος χρόνου" και σταμάτησε επιτόπου η επίθεση και έφυγαν.  Θα ήμουν νεκρός στη θέση του Παύλου Φύσσα αν δεν ήταν μια κοπέλα, που είχε διατελέσει νοσοκόμα και μπόρεσε να διαχειριστεί την κατάσταση. Χρειάστηκα επτά φυάλες  αίμα με αιμορραγικό σοκ στο νοσοκομείο. Με μαχαίρωναν στο πόδι στο γλουτό.

Κατά το μάρτυρα, η επίθεση διήρκεσε 1-2 λεπτά, ενώ στη συνέχεια έφυγαν με μηχανάκια, οι οποίες είχαν καλυμμένες πινακίδες. "Ήταν μία οργανωμένη επίθεση απέναντι σε τέσσερις ενήλικους μαθητές, όπου ο ένας έφαγε καρέκλα ο άλλος έτρεχε να κρυφτεί μέσα, η κοπέλα έτρωγε σφαλιάρες...." εξήγησε ο μάρτυρας.

Προηγήθηκε η κατάθεση του Ρούμπεν Ροντρίγκεζ που επίσης βρισκόταν στο στέκι κατά την επίθεση. Χαρακτήρισε “παρακρατική επίθεση από τάγμα εφόδου” και πρόσθεσε ότι το επίμαχο απόγευμα και ενώ στο στέκι βρίσκονταν τέσσερα άτομα που έκαναν μάθημα Ισπανικών εισέβαλε στον χώρο ένας σωματώδης με κράνος και σκούρα ρούχα που κρατούσε ένα ρόπαλο και φώναξε “χαιρετίσματα από την Χρυσή Αυγή. Θα σας γα..ε” ενώ αμέσως, μέσα σε δευτερόλεπτα, μπήκαν κι άλλοι, περίπου 10 με 15 άτομα με κράνη ενώ τρεις από αυτούς έβγαλαν μαχαίρια.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί θεωρεί πως δέχθηκαν επίθεση από την Χρυσή Αυγή , ο μάρτυρας απάντησε “μας επιτέθηκαν γιατί πρεσβεύουμε έναν κόσμο αλληλεγγύης και ισότητας. Το στέκι είναι ένα σημείο αναφοράς στην γειτονιά”. Είπε επίσης πως αν και αρνήθηκε η Χρυσή Αυγή κάθε σχέση της με το περιστατικό “παρότι υπήρχε η ..υπογραφή της” εντούτοις ο ένας εκ των δύο καταδικασθέντων για την επίθεση, ο Βασίλης Σιατούνης “ήταν ήδη τότε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής”. Όπως ανέφερε ο κ. Rontriguez “ ο Σιατούνης ο φασίστας ήρθε σε απόσταση αναπνοής να με δολοφονήσει.. Τρία χρόνια μετά την επίθεση ήταν υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής, έδωσαν ένα καλό βραβείο στο μαντρόσκυλο τους”.

Πηγή: www.news247.gr

 


NEWSLETTER