Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 20:45

Κύπρος: Τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου αρχηγού Εθνικής Φρουράς

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κύπρος: Τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου αρχηγού Εθνικής Φρουράς

Ενόσω ο τουρκικός κατοχικός στρατός παραμένει στην Κύπρο, αποτελεί και πρώτιστο καθήκον της Εθνικής Φρουράς να διασφαλίσει με την αποτρεπτική της ισχύ, την ειρήνη και την ασφάλεια στους πολίτες του κράτους, τόνισε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στην τελετή ανάληψης καθηκόντων από τον νέο αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ο κατοχικός στρατός εξακολουθεί να αποτελεί μόνιμη απειλή παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος για επίλυση του Κυπριακού.

Επισήμανε ότι αναβαθμίζεται ο ρόλος των ενόπλων δυνάμεων μέσα από μια νέα αμυντική διπλωματία, με την υπογραφή συμφωνιών στρατιωτικής συνεργασίας με πολλές χώρες και προσέθεσε ότι τα γεωπολιτικά δεδομένα και οι προκλήσεις αλλάζουν.

Ανάλογες, είπε ο κ. Αναστασιάδης, πρέπει να είναι και οι προσαρμογές στην Εθνική Φρουρά, προκειμένου να αναβαθμίσει τον ρόλο της στους τομείς της ενεργειακής και θαλάσσιας ασφάλειας, καθώς και για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου ευχαρίστησε τον απερχόμενο αρχηγό Γεώργιο Μπασιακούλη για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει στη διάρκεια της θητείας του.

Ο νέος αρχηγός διαβεβαίωσε ότι θα αναλώσει τις δυνάμεις, τις γνώσεις και την εμπειρία του, για τη συνέχιση του έργου των προκατόχων του στην Εθνική Φρουρά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER