Σάββατο, 08 Απριλίου 2017 18:28

Καταδίωξη και συλλήψεις μελών διεθνούς κυκλώματος στο Ταίναρο, που μετέφεραν 1,5 τόνο χασίς

Γράφτηκε από την
Καταδίωξη και συλλήψεις μελών διεθνούς κυκλώματος στο Ταίναρο, που μετέφεραν 1,5 τόνο χασίς

Εγκληματική οργάνωση που μετέφερε με ταχύπλοα σκάφη μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών μεταξύ Αλβανίας, Ιταλίας και Ελλάδας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους στην Ευρώπη, εξάρθρωσε το Λιμενικό Σώμα σε συνεργασία με την ιταλική ακτοφυλακή.

Σε οργανωμένες επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στη χώρα μας συνελήφθησαν 7 άτομα, εκ των οποίων 2 Έλληνες και 5 υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι προσήχθησαν στην εισαγγελία Πειραιά, ενώ κατασχέθηκε στην Ιταλία ένας τόνος και 449 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Κατασχέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, 2 ταχύπλοα σκάφη, το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ, 13 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και πλήθος εγγράφων.

Οι μέχρι σήμερα συλληφθέντες συγκρότησαν δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, που προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία, τις οποίες μετέφεραν με ταχύπλοα σκάφη, ειδικά τροποποιημένα, στην Ιταλία προκειμένου να τις πουλήσουν.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΤΑΙΝΑΡΟ

Στις αρχές Απριλίου η οργάνωση προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για την προετοιμασία του ταχύπλοου σκάφους που φυλασσόταν σε περιοχή της Αττικής, προκειμένου να οργανωθεί η μεταφορά των ναρκωτικών.

Στις 06.04.17, το εν λόγω σκάφος έπειτα από εφαρμογή κατάλληλου επιχειρησιακού σχεδιασμού εντοπίστηκε από αεροσκάφος του Λιμενικού να προσεγγίζει τις ακτές της Αλβανίας κενό φορτίου.

Ύστερα από παραμονή περίπου μίας ώρας, το σκάφος αποχώρησε έμφορτο δεμάτων του παράνομου φορτίου με κατεύθυνση τις ιταλικές ακτές.

Ακολούθως και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης με τις ιταλικές αρχές το σκάφος εντοπίστηκε να εκφορτώνει μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και να αποχωρεί αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα από τις ακτές της νότιας Ιταλίας.

Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα καταδιώχθηκε αρχικά από δυνάμεις της ιταλικής ακτοφυλακής και στη συνέχεια της ελληνικής, ενώ ακινητοποιήθηκε από ελεύθερους σκοπευτές της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών που επέβαιναν σε ελικόπτερο στη θαλάσσια περιοχή νότια του ακρωτηρίου Ταίναρο, έπειτα από ρίψη βολών.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής εξέφρασε την ικανοποίησή του προς την ηγεσία και το στελεχιακό δυναμικό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής που συμμετείχαν στην επιτυχή έκβαση αυτής της εξαιρετικά μεγάλης επιχείρησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER