Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 11:11

Πέντε μέρες χωρίς αφίξεις προσφύγων και μεταναστών σε Λέσβο και Χίο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πέντε μέρες χωρίς αφίξεις προσφύγων και μεταναστών σε Λέσβο και Χίο

Μηδενικές ήταν οι ροές στη Λέσβο και στη Χίο τις τελευτίες πέντε μέρες.

Παρά την καλοκαιρία, από το πρωί της περασμένης Τετάρτης έως και σήμερα Δευτέρα το πρωί σε Λέσβο και Χίο δεν καταγράφηκε καμία άφιξη, ενώ στη Σάμο έφθασαν 39 άτομα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές σήμερα βρίσκονται 8.572 άτομα. Από αυτά 3.261 στη Λέσβο, 3.594 στη Χίο και 1.717 στη Σάμο.

Για την επικείμενη απέλαση Πακιστανού μαθητή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης

Αναφορά για τους αρμόδιους υπουργούς Παιδείας, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εσωτερικών, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης, με αφορμή την επικείμενη απέλαση του ασυνόδευτου πρόσφυγα που ενηλικιώθηκε, μαθητή Ιρφάν Μουχαμάντ, πακιστανικής καταγωγής.

Στην αναφορά του ο βουλευτής επισυνάπτει σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λέσβου, ενώ σημειώνει ότι «η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Λέσβου θίγει τα δικαιώματα στην εκπαίδευση παιδιών προσφύγων και μεταναστών και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους».

Επιχειρηματολογώντας υπέρ της μόρφωσης σε αντιδιαστολή με την ατελή έως και επικίνδυνη παραμονή σε κέντρα κράτησης, επισημαίνει την προσπάθεια του συγκεκριμένου νέου «με συνέπεια και σοβαρότητα να κατακτήσει τους όρους για μια καλύτερη ζωή και να ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία», η οποία ανεκόπη με τη σύλληψη, κράτηση και την έναρξη της διαδικασίας απέλασής του, εξαιτίας της τυπικής ενηλικίωσής του.

Ο κ. Πάλλης καταλήγει σημειώνοντας ότι δεδομένου ότι εκκρεμεί η εκδίκαση προσφυγής κατά της απόφασης απέλασης, η ΕΛΜΕ Λέσβου ζητά να δοθεί η δυνατότητα στον Ιρφάν Μουχάμαντ να συνεχίσει τη φοίτησή του, παραμένοντας στη δομή φιλοξενίας, όπου διέμενε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER