Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 20:24

Λάρισα: Πιστοποίηση για τα περιπατητικά μονοπάτια διεκδικεί η Θεσσαλία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Λάρισα: Πιστοποίηση για τα περιπατητικά μονοπάτια διεκδικεί η Θεσσαλία

Η επικείμενη διοργάνωση workshop για την έναρξη της διαδικασίας πιστοποίησης μονοπατιών με το σήμα Leading Quality Trails - Best of Europe, από τον Διεθνή φορέα ERA, Europeans Ramblers Association, θα απασχολήσει την σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, την Παρασκευή, 28 Απριλίου, στις 11:00 πμ, στην Λάρισα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Leading Quality Trails - Best of Europe είναι ένα πιστοποιητικό ποιότητας, τεχνικής επάρκειας, ασφάλειας και αξιοπιστίας που απονέμει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπόρων (European Ramblers Association, ERA) σε δίκτυα μονοπατιών που αθροίζουν πάνω από 50 χλμ σειριακά, παρέχουν επαρκή υποδομή και πληρούν κριτήρια ποικιλότητας, ασφάλειας και εξυπηρετήσεων.

Το πιστοποιητικό κάνει τα δίκτυα αυτά πολύ πιο ελκυστικά στα μέλη των εθνικών ομοσπονδιών πεζοπόρων 33 κρατών της Ευρώπης, που αριθμούν περισσότερα από 3 εκατομμύρια μέλη.

Με ανακοίνωση της, η Περιφέρεια Θεσσαλίας τονίζει πως η διαδικασία αξιολόγησης βασίζεται σε μια μεθοδολογία που συνέταξε πριν από 12 χρόνια η Γερμανική Ομοσπονδία Πεζοπορίας και υιοθετήθηκε από την ERA.

Τα βασικά κριτήρια είναι να βρίσκεται μέσα σε φύση, να διαθέτει φιλική στον περιπατητή σηματοδότηση, να διέρχεται από σημεία µε εντυπωσιακή θέα, να περιλαμβάνει σημεία φυσικής ομορφιάς, να περνά από γραφικούς οικισμούς, να περιλαμβάνει πολιτισμικά στοιχεία, να διέρχεται από σημεία/υποδομές στάσεων για ξεκούραση, να υπάρχει διασφάλιση συνεχούς προσβασιμότητας και τέλος να υπάρχουν σημεία που παρέχονται υπηρεσίες διατροφής, αναψυχής κλπ.

Η αρχή πραγματοποιείται με τη διοργάνωση ενός διήμερου workshop, στις 3 και 4 Μαΐου στη Λάρισα, όπου θα υποδειχτούν οι τρόποι διάνοιξης, σηματοδότησης και συντήρησης των μονοπατιών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER