Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 13:39

Ο Σεραφείμ Πειραιώς απέλυσε τον οδηγό του, επειδή χώρισε

Γράφτηκε από την

Νέο χτύπημα από τον Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ. Το αιτιολογικό αποπομπής του οδηγού του, ξεπερνά κάθε φαντασία

 

Στην Ελλάδα του 2017 αν θες να είσαι ο προσωπικός σοφέρ του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, απαγορεύεται να... χωρίσεις από τη γυναίκα σου.

Όπως έγινε γνωστό από το Βήμα της Ορθοδοξίας που καλύπτει αποκλειστικά, εκκλησιαστικά θέματα, ο γνωστός για τις συντηρητικές και αναχρονιστικές του θέσεις Μητροπολίτης Σεραφείμ, κίνησε πειθαρχική δίωξη με σκοπό την απόλυση του οδηγού του στην Ι. Μητρόπολη Πειραιώς, επειδή ο τελευταίος ήρθε σε διάσταση με τη σύζυγο του.

Ο οδηγός της Μητρόπολης παραπέμφθηκε στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Εκκλησίας για "ανάξια διαγωγή και έλλειψη εκκλησιαστικού φρονήματος", με το πρωτοβάθμιο συμβούλιο να επικυρώνει την απόλυσή του.

Η υπόθεση έχει οδηγηθεί στο δευτεροβάθμιο εκκλησιαστικό συμβούλιο που θα λάβει και την τελική απόφαση για την υπόθεση που φυσικά, δεν αφορά άτομα που έχει εκκλησιαστική ιδιότητα.

Το σκεπτικό θυμίζει Κανόνα του Μεγάλου Βασιλείου περίπου 1700 χρόνια πριν, σύμφωνα με τον οποίο ως λόγος εγκατάλειψης της συζύγου δικαιολογείται μόνο "η πορνεία και η μοιχεία".

Η απόλυση αποτελεί την βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή που μπορεί να επιβάλει το εν λόγω Συμβούλιο, όπως σημειώνει το Βήμα της Ορθοδοξίας, το οποίο κάνει μάλιστα λόγο για "Μεσαίωνα" στη Μητρόπολη Πειραιώς. Ο Σεραφείμ άλλωστε έχει πολλάκις δεχθεί τα βέλη άλλων κληρικών για τις αντισημιτικές και ξενοφοβικές του, ακραίες θέσεις.

ΠΗΓΗ: news247.gr