Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 19:10

Χαλκιδική: Μεγάλη πυρκαγιά στην Κασσάνδρα

Γράφτηκε από την
Χαλκιδική: Μεγάλη πυρκαγιά στην Κασσάνδρα

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, η οποία μαίνεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές όπως η φωτιά στα Λουτρά Σιδηροκάστρου. 

Δύσκολη μέρα για την Πυροσβεστική η σημερινή με δεκάδες φωτιές να μαίνονται σε διαφορετικές περιοχές της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 90 δασικές πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μόλα Καλύβα στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής που λόγω των ισχυρών ανέμων έχει πάρει διαστάσεις και κατακαίει περιοχές κοντά σε σπίτια, τα οποία όμως δεν κινδυνεύουν άμεσα. Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο, 3 αεροσκάφη πλέον και ένα ελικόπτερο.

Εκκενώθηκε ξενοδοχείο στο Σιδηρόκαστρο

Παράλληλα πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση στα Λουτρά Σιδηροκάστρου Σερρών, δίπλα από τον οικισμό, χωρίς επίσης να κινδυνεύουν άμεσα σπίτια. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 25 άντρες της Πυροσβεστικής με 12 οχήματα και έχει ζητηθεί να πάει ένα ελικόπτερο.

Στο μεταξύ, μαίνεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθύλακος Δράμας, επίσης δίχως να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 18  πυροσβέστες με 6 οχήματα, ένα καναντέρ και δύο PZL.

Την ίδια ώρα παραμένει σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Κούτσι Νεμέας που ξέσπασε τη νύχτα της Τετάρτης, όμως λόγω των ανέμων που εντάθηκε χθες το μεσημέρι πήρε μεγάλες διαστάσεις, δίχως να απειλήσει κατοικημένη περιοχή, ωστόσο δημιούργησε μία πολύ μεγάλη περίμετρο η φωτιά σε δασική και αγροτοδασική έκταση και σε δύσβατο σημείο.

Πλέον δεν υπάρχει ενιαίο πύρινο μέτωπο αλλά πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες εντός της περιμέτρου της φωτιάς. Οι δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο από χθες είναι κατά πολύ ενισχυμένες και συγκεκριμένα, 98 άντρες με 40 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 4 οχήματα ΟΤΑ.

Μεγάλη έκταση όμως έχει πάρει και η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Λιμνιά Καβάλας, επίσης χωρίς να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, όμως λόγω των ανέμων έχει ανοίξει πολύ η περίμετρος της φωτιάς που διατηρεί ενιαίο πύρινο μέτωπο. Στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 47 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μονή Αγκαράθου Ηρακλείου Κρήτης, αρκετά κοντά στο μοναστήρι και τον διπλανό οικισμό, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER