Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 14:04

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ για το αίσιο τέλος της ομηρείας Λεμπιδάκη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ για το αίσιο τέλος της ομηρείας Λεμπιδάκη

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα και του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Κώστα Τσουβαλά, θα γίνουν αύριο ανακοινώσεις σχετικά με την υπόθεση εξιχνίασης της απαγωγής του 53χρονου επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη, στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, στα Χανιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ η παρουσίαση του χρονικού της απαγωγής θα γίνει από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Κώστα Λαγουδάκη και αστυνομικούς που συμμετείχαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ως «ένα πραγματικά εξαιρετικό δείγμα γραφής για την Ελληνική Αστυνομία και την ελληνική κοινωνία» χαρακτήρισε το αίσιο τέλος της υπόθεσης ομηρίας του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), Κωνσταντίνος Τσουβάλας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Είναι μία μεγάλη ημέρα για την Ελληνική Αστυνομία. Η υπόθεση της Κρήτης δείχνει ότι η ΕΛΑΣ μπορεί με αποτελεσματικότητα, σύνεση, ωριμότητα να συλλέγει πληροφορίες, να τις διαχειρίζεται, να τις αναλύει και να σχεδιάζει επιχειρησιακά σοβαρές υποθέσεις με άριστο αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Τσουβάλας, αναφερόμενος στο αίσιο τέλος της ομηρείας έξι μηνών του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ συνεχάρη όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη συντονισμένη επιχείρηση, επισημαίνοντας ότι «ήταν μία διαδικασία που κράτησε έξι μήνες και δύο ημέρες, από τις 30 Μαρτίου, και σήμερα όλοι οι αστυνομικοί νιώθουν υπερήφανοι. Η αστυνομία υπάρχει για την κοινωνία και το σημερινό είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό δείγμα γραφής, για την ελληνική κοινωνία και την Ελληνική Αστυνομία».

Ο κ. Τσουβάλας τόνισε ότι θα ακολουθηθεί «ανθρώπινη διαδικασία», η οποία θα διαρκέσει λίγο χρόνο για τον κ. Λεμπιδάκη και περιέγραψε τις πρώτες αντιδράσεις του επιχειρηματία και της οικογένειας του, μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης. «Τον είδαμε το πρωί, στις 8:00, ευχαρίστησε τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που πραγματοποίησε την επιχείρηση. Η οικογένεια του ενημερώθηκε αμέσως, είναι όλοι συγκινημένοι, χαρούμενοι» σημείωσε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ.

«Υπήρξε καλή συλλογή και ανάλυση των πληροφοριών και το αποτέλεσμα ήταν μια αναίμακτη επιχείρηση»

«Υπήρξε καλή συλλογή και ανάλυση των πληροφοριών και το αποτέλεσμα ήταν μια αναίμακτη επιχείρηση», δήλωσε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση του Μ. Λεμπιδάκη

«Μεγάλη στιγμή για την Ελληνική Αστυνομία», χαρακτήρισε την επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση για την απελευθέρωση του απαχθέντος επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη στην Κρήτη, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας από τα Ιωάννινα.

Ο κ. Τσουβαλάς, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ηπείρου μαζί με τον γγ του υπ. Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Αναγνωστάκη, δήλωσε: «Πιστεύω, πως η υπόθεση της Κρήτης δείχνει πως η ΕΛΑΣ, είναι μια σύγχρονη, αποτελεσματική αστυνομία. Μπορούμε με περηφάνια να πούμε πως μπορούμε να δουλέψουμε επαγγελματικά, αθόρυβα, ώριμα και με σύνεση, και να φέρουμε πολύ δύσκολες υποθέσεις σε πέρας. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για την Ελληνική Αστυνομία. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και έπαινος σε αυτούς που δούλεψαν μεθοδικά με σύνεση, αθόρυβα, 6 μήνες και 2 μέρες τώρα, για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα. Είναι ευτυχία για την κοινωνία, για την Αστυνομία, για την Ελλάδα. Αυτό που λέμε αίσθηση ασφάλειας για την πατρίδα μας, επιρρωνύεται σήμερα με τον καλύτερο τρόπο».

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την επιχείρηση , είπε ότι υπήρξε καλή συλλογή και ανάλυση των πληροφοριών και το αποτέλεσμα ήταν μια αναίμακτη επιχείρηση.

Ο απαχθείς είναι στην οικογένεια του και είναι καλά, ανέφερε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και προσέθεσε: «Ήταν μια επιχείρηση απρόσμενα εύκολη για την ΕΛΑΣ, αναφορικά με την επίτευξη του αποτελέσματος».

Αναφορικά με τα λύτρα που είχαν απαιτηθεί, ο αντιστράτηγος επισήμανε πως είναι μια διαδικασία που ανήκει στο παρελθόν και ότι στο προσκήνιο, είναι μια απολύτως επιτυχής αστυνομική επιχείρηση και επισήμανε: «Η οικογένεια διαχειρίστηκε το θέμα με πολύ μεγάλη λεπτότητα σε ένα πολύ προσωπικό της ζήτημα και η αστυνομία σεβάστηκε απόλυτα αυτήν την προτεραιότητα».

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ είπε πως ανακοινώσεις από τον ίδιο για την υπόθεση θα γίνουν αύριο στα Χανιά.

Από την πλευρά του ο κ. Αναγνωστάκης χαρακτήρισε τεράστια την επιτυχία της ΕΛΑΣ στην Κρήτη, ενώ τόνισε, πως είναι η πρώτη φορά, που εξιχνιάζεται υπόθεση απαγωγής στην χώρα, χωρίς να έχουν δοθεί λύτρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER