Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017 14:05

Ο Δημήτρης Κυρσανίδης μιλά για το "άγνωστο" freerunning στην Ελλάδα

Γράφτηκε από την
Ο Δημήτρης Κυρσανίδης μιλά για το "άγνωστο" freerunning στην Ελλάδα

Με φιγούρες που αψηφούν τη βαρύτητα και φόντο το ειδυλλιακό σκηνικό της Οίας στη Σαντορίνη, ο 20χρονος freerunner Δημήτρης Κυρσανίδης επέστρεψε στον βάθρο του Red Bull Art of Motion 2017.

Έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και κατάφερε να γοητεύσει τους 2500 θεατές που παρακολούθησαν την παγκόσμια αναμέτρηση από κάθε πιθανό μπαλκόνι και ταράτσα στα σοκάκια της Οίας.

Για τον ίδιο το συγκεκριμένο άθλημα είναι το χόμπι του, η δουλειά του, η εκτόνωσή του. Γενικά είναι όλη του η ζωή. "Είναι ένα άθλημα που λατρεύω. Με γοητεύει κάθε πράγμα που κάνω και έχει σχέση με αυτό. Μπορείς να μετακινηθείς από το ένα σημείο στο άλλο μόνο με το σώμα σου και να το χρησιμοποιείς για να υπερπηδήσεις τα εμπόδια. Αυτή είναι η ομορφιά της κίνησης", τόνισε ο Δημήτρης Κυρσανίδης.

Την ενασχόλησή του με το άθλημα την ξεκίνησε όταν ήταν 14 ετών. "Ένας φίλος μου με παρακίνησε να ξεκινήσω. Από την πρώτη στιγμή ένοιωσα διαφορετικά. Το συναίσθημα ήταν απίστευτο. Από την πρώτη φιγούρα κατάλαβα ότι είμαι για αυτό. Νωρίτερα έπαιζα ποδόσφαιρο, αλλά πάντα ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έβγαζα προγράμματα που άλλοι ήθελαν μήνες. Πάντα έβαζα στόχους. Ο μεγαλύτερος στόχος ήταν να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής. Οπως και έγινα. Αυτό δεν ήρθε τυχαία. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Καθημερινά κάνω 12 ώρες προπόνηση, ενώ παράλληλα πρέπει να κάνεις και γυμναστική".

Ο Έλληνας αθλητής σχολιάζοντας την φετινή του πορεία και την 3η θέση στο Red Bull Art of Motion τόνισε: "Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Δεν είναι όπως την Ρωσία, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ όπου έχουν απίστευτες κατασκευές. Στον αγώνα ήμουν ο μοναδικός Έλληνας. Η Σαντορίνη έχει γίνει κάτι σαν θεσμός, ενώ αυτό που μου άρεσε ήταν ο κόσμος και η απίστευτη θέα".

Οσο για το μέλλον; "Ταξιδεύω σε μέρη που ούτε που φανταζόμου. Κάνω βίντεο, δίνω συνέντευξη, ζω από αυτό. Μετά από κάποια ηλικία δεν θα μπορώ να τα κάνω. Τότε θέλω να ανοίξω μια σχολή για να μάθω στα παιδιά να ασχολούνται με το άθλημα με ασφάλεια. Ολα πρέέι να γίνουν στην ώρα τους και σιγά- σιγά. Πάντα πρέπει να βάζουμε στόχους και να μην τα παρατάμε", ολοκλήρωσε ο Δημήτρης Κυρσανίδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER