Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 23:35

Επεισόδια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο - Μία τραυματίας από φωτοβολίδα

Γράφτηκε από την
Επεισόδια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο - Μία τραυματίας από φωτοβολίδα

Μολότοφ και κλεφτοπόλεμος στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για την 44η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μία γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι, από ρίψη φωτοβολίδας.

Δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα συνεχίζουν να πετούν περίπου 100 νεαρά άτομα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα και σε δρόμους πίσω από το Πολυτεχνείο.

Οι αστυνομικοί απαντούν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ πάνω από την περιοχή πετάει συνεχώς ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην Πατησίων, μπροστά από το Πολυτεχνείο, όπου βρίσκονται ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, επικρατεί ηρεμία αυτή την ώρα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μία γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι, από φωτοβολίδα στη συμβολή των οδών Νοτάρα και Κουντουριώτη. Ασθενοφόρο την παρέλαβε και τη μετέφερε στον Ευαγγελισμό, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Μικρής έντασης επεισόδια στην Πάτρα

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν περίπου στις 8:00 το βράδυ στο κέντρο της Πάτρας, όταν ομάδα κουκουλοφόρων που βρισκόταν στο τέλος πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ, που βρίσκονταν κοντά στο αστυνομικό μέγαρο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και απώθησαν τους κουκουλοφόρους προς το κτίριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου.

Στην συνέχεια οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και απομακρύνθηκαν προς την περιοχή της Αγίας Σοφίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα, για να αντιμετωπίσουν τυχόν νέα επεισόδια.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER