Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 22:58

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν πρώην μέτοχοι του ΟΑΣΘ

Γράφτηκε από την
Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν πρώην μέτοχοι του ΟΑΣΘ

Παράσταση διαμαρτυρίας, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, μπροστά στο Λευκό Πύργο, προγραμματίζουν πρώην μέτοχοι του ΟΑΣΘ, σύμφωνα με το κάλεσμα που απηύθυναν μέλη άτυπης επιτροπής τους, σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν απόψε στο δημοτικό θέατρο Αμπελοκήπων, με αφορμή τα εξήντα χρόνια από την ίδρυση του ΟΑΣΘ.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης τόνισαν ότι στοχεύουν στη δημιουργία σωματείου για να υπερασπιστούν πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντά τους, αλλά και «την τιμή και την υπόληψη τους», καταλογίζοντας «αδράνεια» στην προηγούμενη διοίκηση του οργανισμού, ενώ έκαναν λόγο για απόπειρα «κατασυκοφάντησης» των μετόχων, που όπως είπαν είναι «στην πλειοψηφία τους μικρομέτοχοι», περί τις «δυόμιση χιλιάδες οικογένειες», που «δούλεψαν, πλήρωσαν και τίποτε δε τους χαρίστηκε». Υποστήριξαν, ότι έχουν υποστεί  «δήμευση» της περιουσίας τους, καθώς δεν έχουν πάρει αποζημιώσεις, αλλά «ούτε και μερίσματα, οι περισσότεροι, από το 2016», παρότι για αυτά καλούνται να πληρώσουν φόρο και προκαταβολή φόρου. 

Οι ομιλητές τόνισαν ότι η επιτροπή τους προσέφυγε εξωδίκως και διασφάλισε να μην καταβάλλεται ο ΕΦΚΑ από 1ης Αυγούστου 2017, ενώ προσφεύγει και με άλλο εξώδικο για την καταβολή, ή αλλιώς, για την απαλλαγή από τη φορολόγηση, ανείσπρακτων μερισμάτων. Τέλος, αναφέρθηκαν στις νομικές ενέργειες, εκ μέρους τους, με την προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση, ως «αντισυνταγματικού», του νόμου 4482/2017 και πρόσθεσαν ότι την ημέρα της συζήτησης της υπόθεσης θα γίνει προσπάθεια να βρίσκονται στην Αθήνα.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, σε χαιρετισμό του, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους πρώην μετόχους του ΟΑΣΘ και πρόσθεσε ότι ο χώρος του δημοτικού θεάτρου θα τους παραχωρείται, όποτε τον ζητήσουν, για τις εκδηλώσεις τους.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

 


NEWSLETTER