Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017 17:16

Μετάλλιο σε αστυφύλακα γιατί έσωσε τρία άτομα από τις φλόγες

Γράφτηκε από την
Μετάλλιο σε αστυφύλακα γιατί έσωσε τρία άτομα από τις φλόγες

Το αστυνομικό μετάλλιο «Αστυνομικός Σταυρός» και αντίστοιχο δίπλωμα απονεμήθηκε στον αστυφύλακα Αθανάσιο Γρηγοριάδη, για εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξε κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς.

Το αστυνομικό μετάλλιο απένειμε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, ταξίαρχος Αθανάσιος Μαντζούκας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: 

«…Ο τιμώμενος αστυνομικός μαζί με έναν ακόμη συνάδελφό του κατάφεραν με απαράμιλλο ζήλο και ανδρεία και θέτοντας τους εαυτούς τους σε κίνδυνο ζωής, να απεγκλωβίσουν από μπαλκόνι διαμερίσματος 3ου ορόφου τρία άτομα ηλικίας 11, 25 και 50 ετών, λίγες μόνο στιγμές πριν οι φλόγες φτάσουν σ’ αυτούς…»

«…Θέλω να εκφράσω τις ολόθερμες ευχαριστίες μου και τα ειλικρινή συγχαρητήριά μου, που με τις ενέργειές τους συνέβαλαν καθοριστικά και έμπρακτα στην προστασία του πολίτη, αψηφώντας το γεγονός του κινδύνου της δικής τους ζωής. Τέτοιες πράξεις αποτελούν θετικό παράδειγμα προς μίμηση…».

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ερωτηθείς σχετικά, ο τιμηθείς αστυνομικός, Αθανάσιος Γρηγοριάδης δήλωσε πως με τον συνάδελφό του Χρήστο Βλαχούδη (σ.σ. έχει ήδη τιμηθεί για τη συγκεκριμένη ενέργεια), στις 7 Ιανουαρίου 2014 υπηρετώντας στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια υπηρεσίας εποχούμενης περιπολίας δίκυκλης αστυνόμευσης, έφτασαν στον τόπο της πυρκαγιάς νωρίτερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Με κίνδυνο της ζωής τους κατάφεραν να διασώσουν τρία άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε μπαλκόνι του 4ου ορόφου πολυκατοικίας στο Ν. Κορδελιό όπου είχε προκληθεί η πυρκαγιά.

«Μέσω του παραθύρου του 3ου ορόφου και κινδυνεύοντας να πέσουμε στο κενό σώσαμε με τον συνάδελφό μου, έναν 11χρονο, έναν 25χρονο κι έναν 50χρονο. Ο τελευταίος εργαζόταν στην περιοχή κι ανταποκρινόμενος στην έκκληση για βοήθεια των δύο νέων έσπευσε να τους βοηθήσει αλλά εγκλωβίστηκε κι εκείνος», τόνισε ο κ. Γρηγοριάδης. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα αισθήματα που τον διακατέχουν, επισήμανε πως «η ηθική αυτή αμοιβή αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμή για κάθε μάχιμο όχι μόνον αστυνομικό, αλλά και πυροσβέστη και διασώστη του ΕΚΑΒ και γενικά για όλους όσοι αγωνίζονται καθημερινά να σώσουν ζωές συνανθρώπων μας». Ευχήθηκε μάλιστα ο κάθε μαχόμενος να τύχει παρόμοιας ηθικής αμοιβής!

Η απονομή του «Αστυνομικού Σταυρού» πραγματοποιήθηκε μετά την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος και αφορά εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξε ο τιμώμενος αστυφύλακας, κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο.


NEWSLETTER