Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 14:10

Νεαρός από το Αφγανιστάν κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ληστείας

Γράφτηκε από την

Θύμα ληστείας έπεσε χθες ένας νεαρός 21 ετών από το Αφγανιστάν, στην περιοχή του Διδυμοτείχου, ο οποίος αφού κατήγγειλε στις αστυνομικές Αρχές το περιστατικό, στη συνέχεια συνελήφθη για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ο 21χρονος, ο οποίος εισήλθε στη χώρα από τη γείτονα Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου, κινείτο πεζός σε αγροτική περιοχή του Διδυμοτείχου, όταν τον προσέγγισαν τέσσερις νεαροί ρομά, ηλικίας 20, 21 και 24 ετών, οι οποίοι με τη χρήση βίας αφαίρεσαν από την κατοχή του το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και το κινητό τηλέφωνό του.

Παρά το γεγονός της παράνομης εισόδου του ο 21χρονος κατήγγειλε το περιστατικό με αποτέλεσμα, άμεσα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους τρεις εκ των τεσσάρων δραστών, οι οποίοι όπως αποδείχτηκε είναι αδέρφια, ενώ οι δύο έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για ανάλογα αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ ο 21χρονος Αφγανός συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ