Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 14:00

Αίγιο: O 18 μέτρων φωτισμένος με led σταυρός του Αμβρόσιου που στοίχισε 37 χιλιάδες ευρώ

Γράφτηκε από την
Αίγιο: O 18 μέτρων φωτισμένος με led σταυρός του Αμβρόσιου που στοίχισε 37 χιλιάδες ευρώ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται παράδοση του έργου της κατασκευής του φωτεινού γιγαντιαίου Σταυρού-τάματος στο χωριό Σελινούντας, που είναι ορατός στο Αίγιο και στην ευρύτερη περιοχή από απόσταση πολλών χιλιομέτρων.

"Ήταν χρέος μου και το είχα βάλει σκοπό να τον κατασκευάσω πριν ολοκληρώσω τη θητεία μου ως ιεράρχης. Ήταν ένα τάμα, μια ευχαριστία για τον Σταυρό που έσωσε το Αίγιο και τους αιγιώτες από τα χειρότερα στον σεισμό του 1995" σημείωσε με δάκρυα στα μάτια ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος κατά τη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ την περασμένη Δευτέρα. Ο ίδιος μάλιστα, βγήκε στην οδό Μελετοπούλων το σούρουπο μαζί με τους δημοσιογράφους για να τους δείξει τον πρώτο δοκιμαστικό φωτισμό του Σταυρού, που λάμπει στο σκοτάδι σαν μια ειλικρινής, αιώνια προσευχή και ικεσία.

Η είδηση της τοποθέτησης του Σταυρού έκανε, όταν πρωτοδημοσιεύτηκε πριν από αρκετό καιρό, ιδιαίτερη αίσθηση στο πανελλήνιο και δίχασε, όπως ήταν αναμενόμενο, την κοινή γνώμη, ειδικά όταν ο Σεβασμιώτατος ζητούσε οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια για να αποπερατώσει το έργο.

Αρκετοί επικρότησαν την κίνηση, πολλοί όμως στηλίτευσαν την πρόθεση Αμβροσίου ως υπερβολική, ιδιαίτερα σε καιρό κρίσης μιας και το κόστος της κατασκευής άγγιξε τα 37.000 ευρώ.

Ο Δεσπότης όμως δεν πτοήθηκε και προχώρησε, χαρακτηρίζοντας το έργο "θέλημα του Θεού". Πλέον ο Σταυρός "στολίζει" την περιοχή, φωτογραφίες του ήδη κοσμούν τα social media με ποικίλα σχόλια και πλέον παρουσιάστηκε και σε αθηναϊκά ΜΜΕ, ενώ το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης ο ιεράρχης έδωσε δηλώσεις στο Star Channel και το κεντρικό δελτίο.

Ο Σταυρός έχει ύψος 18 μέτρων (αρχικά είχε αποφασιστεί για πάνω από 25 αλλά το σχέδιο άλλαξε, μειώνοντας και το κόστος) και τοποθετήθηκε σε αγροτεμάχιο περίπου 300 τ.μ. που αγοράστηκε από τον ιδιοκτήτη του. Το έργο ανέλαβε το τεχνικό γραφείο του κ. Δημητρίου Χατζησοφιανού και οι εργασίες για την αυτόνομη φωταγώγηση του Σταυρού με led που θα παίρνουν ρεύμα από φωτοβολταϊκά αλλά και οι λοιπές εργασίες που απομένουν, θα ολοκληρωθούν σε περίπου ένα μήνα. Τότε θα γίνει και τελετή παράδοσής του, όπως αναφέρουν πηγές του Επισκοπείου.

ΠΗΓΗ: thebest.gr


NEWSLETTER