Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 09:06

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων τη νύχτα στην Αθήνα

Γράφτηκε από την

Έξι γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι στις 02:40 τα ξημερώματα έξω από τράπεζα στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης, ενώ η πυροσβεστική έλαβε κλήσεις για τέσσερις εμπρησμούς αυτοκινήτων.

Εμπρηστική επίθεση σε τράπεζα στο Ελληνικό

Αυτοσχέδιος εμπρηστικό μηχανισμός, αποτελούμενος από έξι γκαζάκια, εξερράγη, στις 02:45, στην είσοδο υποκαταστήματος τράπεζας, επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνκού.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές στην πρόσοψη του υποκαταστήματος.

Η αστυνομία αναζητεί τους δράστες.

Εμπρησμοί αυτοκινήτων

Αγνωστοι έβαλαν φωτιά και έκαψαν τέσσερα αυτοκίνητα, από τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα, σε περιοχές της Αττικής. Ένα ακόμα κάηκε, στη Βασιλίσσης Σοφίας, από πυρκαγιά που προήλθε από βραχυκύκλωμα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Ειδικότερα, φωτιά εκδηλώθηκε σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στις οδούς Κωνσταντινουπόλεως στα Άνω Λιόσια, Ηπείρου στην Αγία Βαρβάρα, Παναγίας Γρηγορούσης στο Μενίδι και Ωρομέδοντος στην Άνω Κυψέλη.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Επίθεση με μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή του Πολυτεχνείου

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, πραγματοποίησαν, αργά χθες το βράδυ, νεαρά άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Από την επίθεση δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ προσήχθη ένα άτομο, το οποίο αργότερα αφέθηκε ελεύθερο, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος του.

Επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή

Καταδρομική επίθεση πραγματοποίησαν άγνωστοι δράστες, τα ξημερώματα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή.

Ειδικότερα, λίγο πριν από τις 4:00, οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία των γραφείων, που βρίσκονται στην συμβολή των οδών Ούλεφ Πάλμε και Συβρισσαρίου, ενώ πέταξαν μέσα μια κροτίδα.

Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ