Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 17:10

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι βανδάλισαν ανακατασκευασμένη παιδική χαρά στο πάρκο της ΧΑΝΘ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι βανδάλισαν ανακατασκευασμένη παιδική χαρά στο πάρκο της ΧΑΝΘ

Τις σύγχρονες και πλήρως ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές που βρίσκονται στην οδό Γιαννιτσών και στο πάρκο της ΧΑΝΘ και είναι έτοιμες να ανοίξουν τις πύλες τους για τα παιδιά επισκέφτηκαν σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει ήδη προχωρήσει στην ανακατασκευή τεσσάρων παιδικών χαρών, που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας για τα παιδιά, (οι άλλες δύο είναι στις οδούς Καππαδοκίας και Βοσπόρου) συνολικού προϋπολογισμού περίπου 350.000 ευρώ.
Κατά την επίσκεψη του δημάρχου στα έργα που είναι σε εξέλιξη, παρουσία δημοσιογράφων, έγινε αντιληπτό πως άγνωστοι επιδόθηκαν σε μουτζούρες και γκράφιτι στα παιχνίδια στην παιδική χαρά που ανακατασκευάστηκε στο πάρκο της ΧΑΝΘ, προτού λειτουργήσει ο χώρος. "Βλέπετε ότι έχουμε γκράφιτι πάνω στα παιχνίδια. Τα καθαρίζουμε, όμως δεν υπάρχει τρόπος να προστατέψουμε τους δημόσιους χώρους. Θα πρέπει να αναπτυχθεί κοινωνική συνείδηση στους διάφορους που με γκράφιτι λερώνουν τους τοίχους και βγάζουν τα απωθημένα τους", είπε ο δήμαρχος.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ.Παππάς, δήλωσε πως "θα ανακατασκευαστούν και άλλες παιδικές χαρές μέσω δωρεάς από το Ίδρυμα Νιάρχος και στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Οι χώροι θα είναι πιστοποιημένοι, έχουμε φύλαξη και καθαριότητα", προσθέτοντας πως "θα βάλουμε στις προδιαγραφές των νέων παιδικών χαρών να γίνεται επάλειψη με αντιγκράφιτι υλικά, ώστε να μπορούν να ξεπλένονται εύκολα".
Νωρίτερα, προηγήθηκε επίσκεψη στο οικοδομικό τετράγωνο των οδών 26ης Οκτωβρίου, Κωλέττη, Ανδρέου Γεωργίου και Κεφαλληνίας όπου βρίσκεται το νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. "Διαμορφώθηκε το πεζοδρόμιο γύρω από το κτίριο της Περιφέρειας, ένα έργο περίπου 300.000 ευρώ. Δεν ήταν υποχρέωση του δήμου, καθώς σύμφωνα με το νόμο, την υποχρέωση την έχει ο ιδιοκτήτης. Το κόστος αυτό έπρεπε να επιβαρύνει την κατασκευή του κτιρίου και όχι τον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά λόγω της καλής σχέσης που έχουμε με την περιφέρεια το κάναμε", είπε ο κ. Μπουτάρης.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER