Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 10:53

Κόνιτσα: Σε καλή κατάσταση το σκυλί που κακοποίησαν οι φαντάροι

Γράφτηκε από την

Καλά στην υγεία του, παρά την βάναυση κακοποίηση φαίνεται πως είναι ο σκύλος που έριξαν οι στρατιώτες στον γκρεμό

 

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν από το πρωί της Κυριακής, εικόνες τριών στρατιωτών να κακοποιούν αδέσποτο σκύλο στην Κόνιτσα, πετώντας το από γκρεμό. Η είδηση προκάλεσε την άμεση αντίδραση των αρχών και το σχηματισμό δικογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες την ίδια ώρα, το σκυλί, θύμα βάναυσης κακοποίησης από στρατιώτες σε στρατόπεδο της Κόνιτσας, είναι αδέσποτο, του χωριού Πληκάτι. Από την πτώση επέζησε και είναι σε καλή κατάσταση, όπως αναφέρει η Μάρθα Πουλτίδου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας Κατά Της Κακοποίησης Των Ζώων.

Το σκυλί συνεχίζει να ζει στο χωριό, ενώ φιλοζωικές οργανώσεις θα αναλάβουν σύντομα να το παραλάβουν από εκεί.

Το βίντεο μάλιστα με τα άθλια «κατορθώματα» πόσταρε ένας από τους δράστες στο προφίλ του στο Facebook.

Σε αυτό διακρίνονται δύο να πετάνε το σκυλί σε γκρεμό και να γελάνε, ενώ αυτός που τραβάει το βίντεο δήθεν πάει να τους αποτρέψει αλλά είναι φανερό ότι το διασκεδάζει εξίσου.

Σύμφωνα με το zoosos.gr το περιστατικό έγινε πριν από περίπου τέσσερις μήνες στο επιτηρητικό φυλάκιο Πληκατίου στο Στρατόπεδο της Κόνιτσας στο νομό Ιωαννίνων, και ο νεαρός που τράβηξε το βίντεο φέρεται να έχει απολυθεί πρόσφατα.

Με αφορμή την κυκλοφορία του βίντεο, το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε ότι το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα πράξη.

Δικογραφία σε βάρος των δραστών

Δικογραφία σε βάρος των οπλιτών που φαίνονται να βασανίζουν ένα μικρό σκυλί και στη συνέχεια να το πετούν σε γκρεμό, έχει σχηματιστεί από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τον σχηματισμό της δικογραφίας γνωστοποίησε η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της.

ΠΗΓΗ: news247.gr