Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 23:43

Σε 184 δήμους της χώρας ξεκινάει η 2ετής υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση (πίνακας)

Γράφτηκε από την
Σε 184 δήμους της χώρας ξεκινάει η 2ετής υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση (πίνακας)

Σε 184 δήμους της χώρας θα αρχίσει από το 2018-19, η υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, με στόχο να εξαπλωθεί στο σύνολο των δήμων σε βάθος τριετίας.

Οι δήμοι αναφέρονται αναλυτικά στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, που υπεγράφη από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, μετά από ομόφωνη θετική εισήγηση των τριμερών επιτροπών και των περιφερειακών διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε εφαρμογή του άρθρου 33 του νόμου 4521/2018.

Ειδικότερα, όπως ορίζει ο νόμος, η φοίτηση των νηπίων, που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής την ηλικία των 4 ετών, γίνεται υποχρεωτική σταδιακά από το ερχόμενο σχολικό έτος, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών και ύστερα από εισήγηση των οικείων περιφερειακών διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η σχετική εισήγηση διατυπώνεται μετά από γνώμη της τριμερούς επιτροπής. Η τριμερής επιτροπή αποτελείται από τους οικείους διευθυντές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως προέδρους, τους οικείους δημάρχους και τους προέδρους των οικείων συλλόγων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως μέλη.

Αναλυτικά οι 184 δήμοι ΕΔΩ


NEWSLETTER