Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 21:35

Νέος σταθμός του Μετρό στη Γεωπονική

Γράφτηκε από την
Νέος σταθμός του Μετρό στη Γεωπονική

Σταθμό του Μετρό στην Γεωπονική Σχολή σχεδιάζει η Αττικό Μετρό σε συνεργασία με την Πρυτανεία της Σχολής.

Ο σταθμός θα κατασκευαστεί μπροστά από τη Σχολή επί της γραμμής 3 του μετρό, επί της Ιεράς Οδού. Αύριο ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος και ο πρύτανης της σχολής Γιώργος Παπαδούλης θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας για να πάρει σάρκα και οστά η κατασκευή του σταθμού που θα εξυπηρετεί κυρίως τους φοιτητές της Σχολής.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μυλόπουλος, θα ξεκινήσουν οι μελέτες και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να βρεθεί χρηματοδότηση για να κατασκευαστεί ο σταθμός που θα το ταχύτερο δυνατόν. Εξήγησε επίσης ότι το 1996 που σχεδιάστηκε το δίκτυο του μετρό, η τότε Πρυτανική Αρχή αντιδρούσε στην κατασκευή του σταθμού στη Γεωπονική.

Εν τω μεταξύ, μέχρι τον Ιούνιο του '19 θα έχουν δοθεί στην κυκλοφορία οι τρείς πρώτοι σταθμοί, της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλλού και της Νίκαιας 9της επέκτασης της γραμμής 3 προς Πειραιά), ενώ τους πρώτους μήνες του 2020 θα λειτουργήσουν και υπόλοιποι τρεις σταθμοί μέχρι το δημοτικό θέατρο Πειραιά.

Σε ό,τι αφορά την γραμμή 4 από το Γαλάτσι μέχρι το Πανεπιστήμιο, το Κολωνάκι και το Γουδή, που θα φτάσει αργότερα στο Μαρούσι, ο κ. Μυλόπουλος είπε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του διαγωνισμού και σε λίγες μέρες αρχίζει η δεύτερη φάση η οποία θα ολοκληρωθεί περί αρχές του '19 ώστε να ξεκινήσουν τα έργα.

Ο κ. Μυλόπουλος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σκέψη για την επέκταση της γραμμής 2 από τον σταθμό της Ανθούπολης στο Περιστέρι -μέσω της Θηβών- στο πάρκο Τρίτση στους Αγίους Αναργύρους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει ουσιαστικές μελέτες για το έργο.


NEWSLETTER