Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 11:35

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε "χτυπήσει" τουλάχιστον 60 σπίτια στην Αττική

Γράφτηκε από την
Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε "χτυπήσει" τουλάχιστον 60 σπίτια στην Αττική

Σπείρα που διέπραττε συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες και αποθήκες, κυρίως στις περιοχές του Ωρωπού, της Νέας Πολιτείας, του Συκαμίνου, της Μαλακάσας και του Αυλώνα, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Ωρωπού.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα και τον Ωρωπό, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί από 39 έως 61 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν εξιχνιαστεί έως τώρα τουλάχιστον 60 περιπτώσεις κλοπών, ενώ παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Τα μέλη της σπείρας «χτυπούσαν» κυρίως εξοχικές κατοικίες και αποθήκες σε τοποθεσίες κοντά σε κεντρικές οδούς με εύκολη πρόσβαση στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στις οποίες εισέρχονταν ύστερα από διάρρηξη των θυρών ή των παραθύρων. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν συνολικά σε τέσσερις οικίες και δύο αποθήκες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ηλεκτρικά εργαλεία, ποδήλατα, ρολόγια, γυαλιά ηλίου, ρουχισμός και οικιακός εξοπλισμός. Επιπλέον κατασχέθηκαν 2 φορτηγά, που χρησιμοποιούνταν ως μέσα για τη μεταφορά των κλοπιμαίων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER