Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 19:27

Διώξεις από τον Εισαγγελέα Διαφθοράς για έργα ΕΥΑΘ την περίοδο 2007-2010

Γράφτηκε από την
Διώξεις από τον Εισαγγελέα Διαφθοράς για έργα ΕΥΑΘ την περίοδο 2007-2010

Ζημιά ύψους 2,2 εκατ. ευρώ για έργα της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), την περίοδο 2007-2010, διαπίστωσαν επιθεωρητές, κατόπιν διαχειριστικού ελέγχου που διενήργησαν και κατέληξε στην άσκηση ποινικών διώξεων, κατά παραγγελία του Εισαγγελέα Διαφθοράς.

Το πόρισμα που συνέταξαν φέρεται να περιλαμβάνει σωρεία παρατυπιών και αυθαίρετων διαδικασιών σε έργα που αφορούσαν την αποκατάσταση βλαβών του δικτύου ύδρευσης τη συγκεκριμένη περίοδο. Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ άλλων περιγράφονται απευθείας αναθέσεις έργων με κατατμήσεις (προκειμένου να αποφευχθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο), έργα που πληρώθηκαν εις διπλούν, όπως επίσης έργα - "φαντάσματα", τα οποία ουδέποτε εκτελέστηκαν.
Στο κάδρο της έρευνας, που ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες, βρέθηκαν συνολικά έξι πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία προϊστάμενοι διευθύνσεων της ΕΥΑΘ εκείνης της περιόδου και μηχανικοί.
Τα παραπάνω στοιχεία έφτασαν στο γραφείο του Εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος, αφού τα μελέτησε, ζήτησε να ασκηθούν ποινικές διώξεις εις βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων. Όπως έγινε γνωστό, οι διώξεις συνδέονται με τις πράξεις της κακουργηματικής απιστίας και της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα).
Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή διαφθοράς ενώπιον του οποίου τα κατηγορούμενα άτομα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER