Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 17:31

Κύπρος: Στους 19 οι νεκροί από το ναυάγιο ανοικτά των κατεχόμενων

Γράφτηκε από την
Κύπρος: Στους 19 οι νεκροί από το ναυάγιο ανοικτά των κατεχόμενων

 

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι, που επέβαιναν σε πλοιάριο με πρόσφυγες από τη Συρία, έχασαν τη ζωή τους ανοικτά της Γιαλούσας, η οποία βρίσκεται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Το πλοιάριο, που βυθίστηκε νωρίς το πρωί, εντόπισε η τουρκική ακτοφυλακή. Στη διάσωση των προσφύγων συνδράμουν ομάδες διάσωσης από την Τουρκία και άλλα παραπλέοντα πλοία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τουρκοκυπριακών μέσων ενημέρωσης, το πλοιάριο μετέφερε περίπου 150 άτομα και συνεχίζονται οι έρευνες για περίπου 28, που αγνοούνται. Οι διασωθέντες, καθώς και οι σοροί μεταφέρθηκαν στην Τουρκία, ενώ ένας άνθρωπος που η κατάσταση του ήταν πολύ σοβαρή διακομίστηκε σε νοσοκομείο στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Η κυπριακή κυβέρνηση διαβίβασε μέσω των Ηνωμένων Εθνών την ετοιμότητά της να βοηθήσει στη διάσωση, αλλά, σύμφωνα με την «Καθημερινή» της Κύπρου, δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Το ναυάγιο, σύμφωνα με την πληροφόρηση των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, έγινε κοντά στη διαχωριστική γραμμή του FIR Λευκωσίας και της Τουρκίας, βόρεια του ακρωτηρίου Αποστόλου Ανδρέα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER