Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 17:23

Δωρεά απινιδωτή στο Δήμο Ρεθύμνης από Βρετανό φιλέλληνα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δωρεά απινιδωτή στο Δήμο Ρεθύμνης από Βρετανό φιλέλληνα

 

Ο ιδρυτής της βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης «Community Heart Beat», Μάρτιν Φάγκαν επισκέφτηκε τον δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη για να του δωρίσει έναν εξωτερικό αυτόματο απινιδωτή.

Ο κ. Φάγκαν είναι φιλέλληνας και επισκέπτεται την περιοχή της Αγίας Γαλήνης εδώ και πολλά χρόνια. Η αγάπη του για τον τόπο σε συνδυασμό με την φιλανθρωπική του δράση στη γενέτειρά του, τη Μ. Βρετανία, τον οδήγησαν στην απόφαση να προσφέρει στο Δήμο Ρεθύμνου τον απινιδωτή. Ο εξωτερικός απινιδωτής πρόκειται να τοποθετηθεί σε πολυσύχναστο κεντρικό σημείο της πόλης και μ' αυτό τον τρόπο θα καλυφθεί ως σε ένα σημείο η ανάγκη αντιμετώπισης έκτακτων καρδιακών προσβολών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και στελέχη από το Τοπικό Παράρτημα Ερυθρού Σταυρού, καθώς και ο Νίκος Αγριμάκης, αντιδήμαρχος σε θέματα πολιτικής προστασίας, δεδομένου ότι το τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου Ρεθύμνης, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, θα επιλέξουν από κοινού το καταλληλότερο σημείο όπου θα τοποθετηθεί ο απινιδωτής αλλά παράλληλα θα φροντίσουν για την επιμόρφωση-εκπαίδευση των καταστηματαρχών της περιοχής, οι οποίοι θα είναι και αυτοί που ενδεχομένως θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν το εξαιρετικό αυτό μηχάνημα που σώζει ζωές, μιας και η χρήση του είναι εξαιρετικά απλή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER