Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018 15:47

Τρικάκια του Ρουβίκωνα στην Αυστριακή πρεσβεία για το 12ωρο εργασίας

Γράφτηκε από την

Παρέμβαση στην αυστριακή πρεσβεία της Αθήνας, για το 12ωρο ημερήσιας εργασίας που ψήφισε η Αυστριακή Βουλή, έκανε σήμερα το πρωί η Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας.

Μια ομάδα μελών του Ρουβίκωνα, γύρω στις 10.30, μπήκε στον κοινόχρηστο χώρο του κτιρίου της οδού Βασ. Σοφίας 4, στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται η πρεσβεία και πέταξαν τρικάκια με συνθήματα κατά της απόφασης της Αυστριακής Βουλής.

Στη συνέχεια αποχώρησαν. Το κτίριο διαθέτει θυρωρό, ο οποίος όμως έλειπε την ώρα εκείνη, γιατί είχε ανέβει σε άλλον όροφο και μόλις επέστεψε μάζεψε τα τρικάκια και τα πέταξε.

Σε ανάρτηση της η Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, κάνει λόγο για «νέα εποχή εργασιακών δικαιωμάτων του 21ου αιώνα που έρχεται να καταστρατηγήσει όσα με μόχθο κερδήθηκαν έως σήμερα», αναφέρει ότι η αυστριακή κυβέρνηση αδιαφορεί για την διεθνή κατακραυγή και την διαδήλωση 100.000 ανθρώπων που έγινε στη Βιέννη, κατηγορεί την στάση των χωρών της ΕΕ, ενώ ασκεί κριτική στα συνδικάτα που σιωπούν.

«Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν μας αφήνουν αδιάφορους όταν απευθύνονται σε άλλους λαούς. Οι προλετάριοι δεν έχουμε πατρίδα,έχουμε μόνο την Αλληλεγγύη», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ