Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 16:28

Την ανάγκη να υπάρξουν δότες μυελού των οστών και να διώξουμε τον δισταγμό, επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Γράφτηκε από την
Την ανάγκη να υπάρξουν δότες μυελού των οστών και να διώξουμε τον δισταγμό, επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Την ελπίδα να επεκταθεί η δωρεά μυελού των οστών σε όλη την Ελλάδα εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, για να τιμήσουν τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας και την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρόεδρο των Συλλόγων Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» και «Όραμα Ελπίδα» για το σημαντικό τους έργο.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την απλοποίηση της διαδικασίας συλλογής αιμοποιητικών κυττάρων και επεσήμανε ότι «χρειαζόμαστε δότες. Θέλουμε να διώξουμε τον δισταγμό». Μάλιστα, τόνισε ότι «αν όλοι αγαπήσουμε αυτήν την προσπάθεια, δεν θα χρειάζεται να ζητάμε βοήθεια από το εξωτερικό, θα είμαστε αυτάρκεις».

Επιπρόσθετα, ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση που δέχθηκε και αναφέρθηκε, γενικότερα, στο μεγάλο αγαθό της υγείας στον άνθρωπο και, ειδικότερα, στη δοκιμασία της ασθένειας, κυρίως όταν εμφανίζεται στα παιδιά. Εξάλλου, έκανε λόγο για το έργο αγάπης της κ. Βαρδινογιάννη και για την καλή συνεργασία που έχει μαζί της. Τέλος, ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης και της παρουσίασης του προγράμματος ενημέρωσης για τη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων.

Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο δόθηκε τιμητική πλακέτα για την προσφορά, το έργο του και την πολύτιμη στήριξή του στον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδα», ενώ την τιμητική πλακέτα της κ. Βαρδινογιάννη παρέλαβε εκπρόσωπός της, απουσία της ίδιας λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Κατόπιν προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό με τις δράσεις και το πολυσχιδές έργο του Συλλόγου Ελπίδα και τη σημαντική συμβολή της προέδρου του, Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Ακολούθως, ο καθηγητής, Στέλιος Γραφάκος, επιστημονικός διευθυντής του Συλλόγου αναφέρθηκε στο έργο του Συλλόγου και εξήγησε ποιοι ασθενείς χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τι είναι ο μυελός των οστών, ποιες είναι οι πηγές, αλλά και πώς γίνεται η συλλογή, ενώ διευκρίνισε ότι πρόκειται για πολύ απλή και εύκολη διαδικασία. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Αρχιεπίσκοπο για την βοήθειά του, αφού, όπως είπε, «η Εκκλησία είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στο έργο μας».

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, ενώ παρέστησαν οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων, φορέων και οργανισμών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER