Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 20:56

Ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή οι δημοσιογράφοι του «Φιλελεύθερου»

Γράφτηκε από την
Ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή οι δημοσιογράφοι του «Φιλελεύθερου»

Ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή αφέθηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που μηνύθηκαν από τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Πάνο Καμμένο για δημοσίευμα της εφημερίδας.

Ο τρεις υπεύθυνοι της εφημερίδας Θανάσης Μαυρίδης εκδότης, Παναγιώτης Λάμψιας διευθυντής και Κατερίνα Γαλανού αρχισυντάκτρια οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα αφού πέρασαν τη νύχτα κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων όπου και εμφανίστηκαν αυτόβουλα καθώς ο μηνυτής ζητούσε τη σύλληψη τους με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Η μήνυση του κ. Καμένου αφορούσε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας που υπό τον τίτλο «ανήθικο πάρτυ» αναφερόταν σε «φαγοπότι ημετέρων» σε κονδύλια για τους πρόσφυγες.

Ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης όπου οδηγήθηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να διακριβωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του κ. Καμένου ενώ έδωσε εντολή να λήξει η κράτηση των τριών δημοσιογράφων.

«Η ελευθερία του Τύπου νίκησε την αθλιότητα» δήλωσε μετά το πέρας της διαδικασίας ενώπιον του Εισαγγελέα ο διευθυντής της εφημερίδας Φιλελεύθερος Παναγιώτης Λάμψιας.

Λίγα λεπτά μετά την εντολή του Εισαγγελέα για να αφεθούν ελεύθεροι οι υπεύθυνοι της εφημερίδας που μηνύθηκαν από τον υπουργό 'Αμυνας Πάνο Καμένο, προέβησαν σε δηλώσεις τονίζοντας ότι η υπόθεση ουσιαστικά αφορά την ελευθερία της έκφρασης .

Στο πλευρό των τριών δημοσιογράφων βρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και Κώστας Καραγκούνης.

Όπως ανέφερε ο κ. Λάμψιας μετά την απόφαση του Εισαγγελέα να μην τηρηθεί η Αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος τους: «Η ελευθερία του Τύπου νίκησε την αθλιότητα. Δεν είναι δίκη του Φιλελεύθερου ούτε των δημοσιογράφων. Είναι νίκη της Δημοκρατίας που η σημερινή εξουσία προσπάθησε να τη φιμώσει».

Από την πλευρά του ο εκδότης της εφημερίδας Θανάσης Μαυρίδης τόνισε ότι η υπόθεση ουσιαστικά «αφορά την έκφραση» και όχι μία μάχη της εφημερίδας. «Εμείς κοιμηθήκαμε κάπως αυτό το βράδυ. Θέλω να ρωτήσω τον κ. Καμμένο, τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά, πώς κοιμήθηκαν αυτοί.. Και να τη θυμούνται πολλά χρόνια αυτή την ερώτηση» είπε ο κ. Μαυρίδης ο οποίος ευχαρίστησε την ΕΣΗΕΑ αλλά και τους δημοσιογράφους που τους στήριξαν.

Ο βουλευτής κ. Χατζηδάκης σε δηλώσεις του καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης αναφέροντας «ήρθαν υποτίθεται να εκφράσουν το νέο κι εκφράζουν το πιο παλιό από το παλιό. Δεν αντέχουν την κριτική. Όταν θα φύγουν καλύτερα θα ήταν για τους ίδιους να μην τους θυμούνται».

Αντίστοιχα ο κ. Καραγκούνης τόνισε: «πριν από 2 εβδομάδες κυνηγούσαν την εκπρόσωπο του κόμματός μας μέσα στα γραφεία μας. Τώρα συνέλαβαν για άλλη μια φορά δημοσιογράφους γιατί τόλμησαν να κάνουν κριτική στην Κυβέρνηση, να κάνουν δηλαδή το έργο τους. Έτσι αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία, την ελευθερία του Τύπου η Κυβέρνηση "πρώτη φορά αριστερά". Να τους χαιρόμαστε».

 ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER