Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 17:55

Δεκάδες ληστείες και διαρρήξεις εκτιμά η αστυνομία ότι έχουν διαπράξει δύο αλλοδαποί κακοποιοί που συνελήφθησαν

Γράφτηκε από την
Δεκάδες ληστείες και διαρρήξεις εκτιμά η αστυνομία ότι έχουν διαπράξει δύο αλλοδαποί κακοποιοί που συνελήφθησαν

 

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο Αλβανοί κακοποιοί, ηλικίας 34 και 45 ετών, για τους οποίους εκτιμάται ότι έχουν διαπράξει δεκάδες ληστείες και διαρρήξεις στα νότια προάστια της Αττικής. Επίσης, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται συνεργός τους, 31 ετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τη μέχρι στιγμής έρευνα οι δράστες φαίνεται να ενέχονται σε οκτώ ληστείες και δύο διαρρήξεις σε οικίες, τέσσερις ληστείες σε καταστήματα ψυχαγωγικών παιχνιδιών και σε μία κλοπή οχήματος. Το οικονομικό όφελος που έχει διαπιστωθεί, έως τώρα, ότι αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δράση της, υπολογίζεται πως υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ.

Τα μέλη της σπείρας, που είχαν ληστέψει, μεταξύ άλλων, και την οικία γνωστού τραγουδιστή, συνελήφθησαν στον Άλιμο, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκληματών Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Οι δράστες είχαν εισβάλλει σε διαμέρισμα της περιοχής και αφού έδεσαν τους δύο ενοίκους, πήραν όσα κοσμήματα και χρήματα βρήκαν, αλλά συνελήφθησαν αμέσως μετά, αφού προηγουμένως εμβόλισαν όχημα της αστυνομίας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης ληστειών, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, πλαστογραφιών κατά συρροή και κατά συναυτουργία και απόπειρες ληστειών, για αντίσταση και για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Η σπείρα «χτυπούσε» κυρίως μονοκατοικίες και διαμερίσματα σε περιοχές των νοτίων προαστίων, κυρίως στη Βουλιαγμένη, τη Βάρη και τη Γλυφάδα. Οι δράστες φορούσαν κουκούλες, μαντίλια, καπέλα τύπου τζόκεϊ, καθώς και γάντια και μακρυμάνικες μπλούζες ή μπουφάν, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες, προκειμένου να μην αφήνουν ίχνη. Εισέβαλαν στις οικίες παραβιάζοντας, συνήθως, είτε τα παράθυρα, είτε τις μπαλκονόπορτες και με την απειλή όπλων ακινητοποιούσαν τους ενοίκους και αφαιρούσαν κοσμήματα και τιμαλφή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έπαιρναν και το αυτοκίνητο των θυμάτων τους.

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και αυτοκίνητα των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο ΙΧ αυτοκίνητα, τρία πιστόλια, το ένα εκ των οποίων με σιγαστήρα, το χρηματικό ποσό των 5.820 ευρώ, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, δύο ζευγάρια πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, κουκούλες και γάντια, πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών και παλαιών νομισμάτων, δύο ηλεκτρικούς εκκενωτές (tazer), ένα σπρέι πιπεριού, καθώς και ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης, σημειώνεται, ότι οι δύο συλληφθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία για ανάλογες εγκληματικές πράξεις, ενώ έχουν εκτίσει πολυετείς ποινές φυλάκισης. Επιπλέον, ο 45χρονος έχει κατηγορηθεί και για απόπειρα ανθρωποκτονίας και πλαστογραφίες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER