Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 18:47

Δύο άνδρες συριακής καταγωγής εντοπίστηκαν με σωσίβια στη θάλασσα μεταξύ Νάξου και Μυκόνου - Διασώθηκαν από ιδιωτικό σκάφος

Γράφτηκε από την
Δύο άνδρες συριακής καταγωγής εντοπίστηκαν με σωσίβια στη θάλασσα μεταξύ Νάξου και Μυκόνου - Διασώθηκαν από ιδιωτικό σκάφος

 

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, μετά τον εντοπισμό και την περισυλλογή δύο αλλοδαπών ανδρών από ιδιωτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νάξου και Μυκόνου.

Οι δύο άνδρες, συριακής καταγωγής, οι οποίοι φορούσαν σωσίβια και ήταν εξαντλημένοι, περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν στη Μύκονο από ιδιωτικό σκάφος και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας του νησιού. 

Σύμφωνα με πηγές του ΛΣ, τα δύο άτομα φέρεται να δήλωσαν στους λιμενικούς ότι βρίσκονταν σε ιστιοφόρο σκάφος που βυθίστηκε κοντά στη θαλάσσια περιοχή στην οποία βρέθηκαν. Ανέφεραν, επίσης, ότι το ιστιοφόρο είχε ξεκινήσει από μαρίνα της Αττικής με προορισμό το λιμάνι της Ρόδου, όπου εκεί είχαν ραντεβού με κάποιο φίλος τους.

Τα χαρτιά του σκάφους φέρονται να είναι νομότυπα, ωστόσο οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η προανάκριση των δύο ατόμων, μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER