Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 15:11

Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη και σύλληψη 17χρονου διακινητή προσφύγων

Γράφτηκε από την
Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη και σύλληψη 17χρονου διακινητή προσφύγων

Ένας 17χρονος, υπήκοος Αφγανιστάν συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην οδό Λαγκαδά, ύστερα από καταδίωξη, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία μετέφερε παράνομα επτά αλλοδαπούς. Ο νεαρός, μετά από εκτροπή του οχήματος που οδηγούσε, αντιστάθηκε στη σύλληψή του και επιχείρησε να διαφύγει.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 17χρονος, ο οποίος δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα το όχημα να εκτραπεί της πορείας του και να προσκρούσει σε κολωνάκια πεζοδρομίου.

Από τον έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίστηκαν επτά αλλοδαποί, που δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα και οι οποίοι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Κατά την ακινητοποίησή του, ο φερόμενος ως δράστης αντιστάθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία σθεναρά, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, ενώ από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί πριν τρεις μέρες από την περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά - προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, απείθεια, αντίσταση, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, κλοπή και σωματική βλάβη. Ο 17χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER