Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 15:32

Εγκαίνια της «Παιδικής Στέγης Κρώσφηλδ» ύστερα από έξι χρόνια εγκατάλειψης

Γράφτηκε από την
Εγκαίνια της «Παιδικής Στέγης Κρώσφηλδ» ύστερα από έξι χρόνια εγκατάλειψης

Φέτος, έπειτα από έξι χρόνια αναστολής της λετουργίας της, ήρθε η στιγμή η «Παιδική Στέγη Κρώσφηλδ» να ξανανοίξει τις πύλες της.

Το ιστορικό κτίριο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Αναπαύσεως στον δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας και το οποίο λειτούργησε ως παιδικός σταθμός για πολλά χρόνια, έχοντας πολύτιμη προσφορά στην τοπική κοινωνία, εγκαινιάζεται σήμερα από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η οποία κατέβαλε εντατικές προσπάθειες για την επαναλειτουργία της δομής, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Η «Παιδική Στέγη Κρώσφηλδ» ανήκει στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη», το οποίο ιδρύθηκε το 1932 από τη Λαίδη Κρώσφηλντ και εξυπηρετούσε τότε περίπου 100 βρέφη και νήπια. Ωστόσο, το 2012, λόγω της παλαιότητας του κτιρίου και των αυξημένων δαπανών επισκευής και συντήρησής του, που ήταν αναγκαία για την ανανέωση της άδειας λειτουργίας του σταθμού, έκλεισε η «Παιδική Στέγη Κρώσφηλδ», επιφέροντας σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα στην περιοχή. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, μετά το 2015, ακολούθησε μαραθώνιος ενεργειών και πολύπλοκων διαδικασιών, ώστε να συμφωνήσει ο δήμος Αθηναίων να περάσουν και το οικόπεδο, αλλά και το κτίριο, στη δικαιοδοσία του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Φωτίου δηλώνει: «Εγκαινιάζουμε σήμερα την "Παιδική Στέγη Κρώσφηλδ", ύστερα από έξι χρόνια εγκατάλειψης».
«Απαιτήθηκε αρκετός χρόνος, πολιτική βούληση, σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων και η συνέργεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώσπου τελικά να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση με την οποία το οικόπεδο και το κτίριο να παραχωρηθούν για χρήση στο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Χρειάστηκαν, όμως, μόλις τρεις μήνες από την ημέρα που πέρασε στα χέρια του δήμου, για να επισκευαστεί, να ανακαινιστεί και να αποτελεί πλέον βρεφονηπιακό σταθμό-πρότυπο, που φιλοξενεί ήδη 75 βρέφη και νήπια» επισημαίνει η κ. Φωτίου, σημειώνοντας ότι η επαναλειτουργία της «Παιδικής Στέγης Κρώσφηλδ» αποτελεί, επίσης, πρότυπο συνεργασίας μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κυβέρνησης. «Αξίζουν ειλικρινά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στο να υλοποιηθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα το σπουδαίο αυτό έργο» αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Τα εγκαίνια της «Παιδικής Στέγης Κρώσφηλδ» θα πραγματοποιηθούν στις 6 το απόγευμα, στη Δραπετσώνα.
ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER