Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 20:26

ΣΔΟΕ: Σύλληψη 34χρονου για εισαγωγή 3 κιλών και 68 γραμμαρίων κοκαΐνης

Γράφτηκε από την
ΣΔΟΕ: Σύλληψη 34χρονου για εισαγωγή 3 κιλών και 68 γραμμαρίων κοκαΐνης

Nέο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών επέφερε το ΣΔΟΕ με τη σύλληψη 34χρονου που εισήγαγε στη χώρα μας από τις Βρυξέλλες 3 κιλά και 68 γραμμάρια κοκαΐνης.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ:

«Το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών - Όπλων & λοιπών ελεγχομένων προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής της Ειδικής Γραμματείας του Σ.Δ.Ο.Ε., οι βελγικές τελωνειακές Αρχές και το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών-Εθνική Μονάδα Πληροφοριών (Σ.Ο.Δ.Ν-Ε.Μ.Π) οργάνωσαν συντονισμένη επιχείρηση ελεγχόμενης μεταφοράς ταχυδρομικού δέματος. Το δέμα προερχόταν από Βρυξέλλες και είχε τελικό προορισμό τη χώρα μας. Η επιχείρηση είχε τη σχετική έγκριση της εισαγγελέως Εφετών Αθηνών.

Συγκεκριμένα την 15-10-2018 εμφανίστηκε σε κατάστημα διανομής δεμάτων των ΕΛ.ΤΑ. 34χρονος ημεδαπός ο οποίος ζήτησε να παραλάβει το συγκεκριμένο ταχυδρομικό δέμα. Για την παραλαβή χρησιμοποίησε πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας με στοιχεία κατόχου τα αναγραφόμενα επί του δέματος, ως στοιχεία παραλήπτη. Το δέμα περιείχε ποσότητα κοκαΐνης άνω των τριών κιλών.

Μετά την παραλαβή του δέματος επενέβησαν υπάλληλοι του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής του Σ.Δ.Ο.Ε., οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος ημεδαπός σε προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε παραλάβει άλλο ένα ταχυδρομικό δέμα με ίδια στοιχεία χρησιμοποιώντας το ίδιο πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Σχηματίσθηκε δικογραφία και ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».

 

 


NEWSLETTER