Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 12:25

Τριήμερο δράσεων από την ActionAid για τα 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

Γράφτηκε από την
Τριήμερο δράσεων από την ActionAid για τα 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

Με τίτλο την πρόκληση-πρόσκληση «Γίνε η αλλαγή!», η ActionAid ζητάει από όλους τους Αθηναίους να γίνουν οι πρωταγωνιστές σε ένα τριήμερο δράσεων που σκοπό έχει «να φέρει τους ανθρώπους σε έναν κόσμο γεμάτο αγάπη».

Από τις 18 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2018, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, όσοι περάσουν από την αίθουσα του Μετρό Συντάγματος θα… ονειρευτούν και «θα μάθουν πώς μπορούνε να «γκρεμίσουν» τον τοίχο της φτώχειας και της αδικίας, να ακολουθήσουν τα βήματα ανθρώπων απ' όλο τον κόσμο που βρήκαν τη δύναμη ν' αλλάξουν τη ζωή τους».

Είκοσι χρόνια μετά την ίδρυσή της στην Ελλάδα, τον Οκτώβριο του 1998, η οργάνωση μεταφέρει το μήνυμα ότι η αλλαγή στον κόσμο έρχεται μέσα από τη συλλογική δράση.

Μέσα στον πρώτο χρόνο δράσης του το ελληνικό τμήμα της διεθνούς οργάνωσης κατάφερε να συγκεντρώσει 4.500 υποστηρικτές - αναδόχους παιδιού για την κοινότητα Ναζαρέτ της Αιθιοπίας. Ο Γεράσιμος Κουβαράς, Γενικός Διευθυντής της ActionAid στην Ελλάδα, θυμάται από την επίσκεψή του σ' αυτή τη μικρή κοινότητα το 2008: «Αυτά που είδα με τα μάτια μου και άκουσα από τους ίδιους τους ανθρώπους δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Δεν ήταν απλά το σχολείο, η κλινική, τα έργα υποδομής, οι συνεταιρισμοί γυναικών, που είχαν δημιουργηθεί από την ActionAid. Ήταν η μεταμόρφωση μιας ολόκληρης κοινότητας».

Σε ανακοίνωσή της η ActionAid αναφέρει ότι, μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 100.000 Έλληνες και Κύπριοι ανάδοχοι έχουν στηρίξει 83 κοινότητες σε όλο τον κόσμο και τονίζει ότι «μέσω της εκπαίδευσης και της αλληλεγγύης, φέρνει οριστικές αλλαγές στις ζωές των πιο περιθωριοποιημένων ανθρώπων. Δουλεύει μαζί με τους φτωχούς αγρότες και κυρίως τις γυναίκες για να έχουν πρόσβαση στη γη και να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην κλιματική αλλαγή. Εκπαιδεύει πολίτες να ασκούν πίεση στις αρχές διεκδικώντας τα δικαιώματά τους, ανταποκρίνεται σε φυσικές καταστροφές και δουλεύει για τη βελτίωση της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER