Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 17:51

Δείξτε #Sympónia: Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε τις γάτες της Σκιάθου!

Γράφτηκε από την
Δείξτε #Sympónia: Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε τις γάτες της Σκιάθου!

 

Είναι γνωστό ότι ο πληθυσμός των αδέσποτων στη χώρα μας, δυστυχώς, συνεχώς αυξάνεται!

Ανά την Ελλάδα υπάρχουν πολύ αξιόλογες φιλοζωικές οργανώσεις, οι οποίες πασχίζουν να βοηθήσουν όσα περισσότερα ζωάκια τους επιτρέπουν οι ελάχιστοι οικονομικοί πόροι που διαθέτουν, οι οποίοι πάντα προέρχονται από δωρεές ιδιωτών.

Η Skiathos Cat Welfare Association (SCWA) είναι μια από αυτές τις φιλοζωικές που μέρα με τη μέρα παλεύουν να σώσουν όσες περισσότερες γάτες μπορούν στο νησί της Σκιάθου και φιλοξενεί πανω από 150 γάτες, ενήλικες, γατάκια αλλά και γάτες με ειδικές ανάγκες στο καταφύγιό της.

 

Φωτογραφία του Philip Bloom

Η ομάδα Sympónia, μια ανεξάρτητη ομάδα φιλόζωων από όλο τον κόσμο, οργάνωσε μια καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για να βοηθήσει την Skiathos Cat Welfare Association (SCWA). Η καμπάνια ονομάζεται Sympónia: Help Save the Cats of Skiathos

Μπορείτε να δείτε τη σελίδα της καμπάνιας και να κάνετε τη δωρεά σας στον παρακάτω σύνδεσμο: gf.me/u/m2zrv4

 

Φωτογραφία της Skiathos Cat Welfare Association

Πρόκειται για μια φιλοζωική οργάνωση που περνά μια μεγάλη κρίση αυτό το διάστημα και έχει άμεση ανάγκη από ανεύρεση οικονομικών πόρων. 



Στο καταφύγιο της SCWA στεγάζονται αυτήν τη στιγμή περισσότερες από 150 γάτες, ενήλικες, γατάκια αλλά και γάτες με ειδικές ανάγκες. Όλες αυτές οι ψυχές κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο αφού ο χώρος στον οποίο στεγάζονται είναι προς πώληση και πρέπει να τον εγκαταλείψουν το συντομότερο.

Επιθυμία της ομάδας Sympónia είναι όλες αυτές τις γάτες να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, γι’ αυτό και έχουν θέσει ως στόχο να βοηθήσουν αυτές και τους φροντιστές τους να βρουν έναν κατάλληλο χώρο για την στέγασή τους, όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για τις επόμενες γενιές. 


Η Skiathos Cat Welfare Association (SCWA) φροντίζει τις γάτες τις Σκιάθου από το 2007, έχει στειρώσει πάνω από 6.000 γάτες και παρέχει τροφή και στέγαση στις γάτες 365 ημέρες το χρόνο. Ακόμη, παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις γάτες που ζουν στους δρόμους του νησιού. Λόγω των αλλαγών τις οποίες υφίσταται ο χώρος του καταφυγίου, όλες αυτές οι γάτες έχουν περιορισμένη προστασία απέναντι στην κακοκαιρία και σύντομα δεν θα έχουν καν πού να μείνουν.

Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της στέγασής τους η SCWA χρειάζεται συνολικά 150.000€, εκ των οποίων έχει ήδη καταφέρει να εξασφαλίσει μέσω ιδιωτικών δωρεών τις 75.000€. Σκοπός της ανεξάρτητης ομάδας Sympónia είναι να βοηθήσουν να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο το στόχο τους, συγκεντρώνοντας το ποσό των 25.000€ μέσα από την δική τους καμπάνια. 

Φωτογραφία του Philip Bloom

Η καμπάνια ονομάζεται “Sympónia”, φυσικά από την ελληνική λέξη συμπόνια, κάτι που σίγουρα έχουν απόλυτη ανάγκη οι γάτες που στεγάζονται στο καταφύγιο της οργάνωσης!!

Ο λόγος που το όνομα της καμπάνιας γράφεται στα αγγλικά είναι γιατί εκτός ένα μέλος της ομάδας, όλα τα υπόλοιπα οργανωτικά μέλη της καμπάνιας είναι από χώρες του εξωτερικού, στις οποίες και κατοικούν. Ωστόσο όλα τα μέλη είναι ένθερμοι υποστηρικτές της Skiathos Cat Welfare Association (SCWA), ορισμένοι έχουν υιοθετήσει γάτες από το καταφύγιο και επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Σκιάθο βοηθώντας εθελοντικά την οργάνωση αλλά και προωθώντας γάτες προς υιοθεσία στις χώρες τους.  

Αξίζει να σημειωθεί πως η Skiathos Cat Welfare Association αποτελεί μια καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία Βρετανών οι οποίοι κατοικούν μόνιμα στο νησί της Σκιάθου. 

Φωτογραφία του Philip Bloom

Υπάρχει ένας ιδιαίτερα γενναιόδωρος δωρητής από το Ηνωμένο Βασίλειο που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο οποίος προτίθεται να προσφέρει ίσο ποσόν με αυτό που θα συγκεντρώθεί στην καμπάνια, με ανώτατο όριο τις 12.500€. Στόχος λοιπόν είναι να συγκεντρωθούν 12.500€ και με την εξαιρετικά γενναιόδωρη συμβολή του ανώνυμου δωρητή το συνολικό ποσό να φτάσει στις 25.000€. 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το πρώτο από τρία μέρη ενός εξαιρετικά ενδιαφέροντος ντοκιμαντέρ σχετικά με την Skiathos Cat Welfare Association (SCWA), το οποίο γυρίστηκε πριν από ελάχιστους μήνες.

 

Μπορείτε να δείτε τη σελίδα της καμπάνιας και να κάνετε τη δωρεά σας στον παρακάτω σύνδεσμο: gf.me/u/m2zrv4

Φωτογραφία του Philip Bloom

Όσοι δωρίσουν χρήματα θα μπουν σε μια κλήρωση για όμορφα συμβολικά δώρα σαν ένα μικρό «ευχαριστώ» για τη γεννιαόδωρη πράξη τους! Επιπλέον, οι 50 πρώτοι δωρητές θα λάβουν μια special ευχαριστήρια κάρτα από την ομάδα Sympónia. 

Ακόμη και το 1€ είναι σημαντική συμβολή και μπορεί να κάνει τη διαφορά! Δείτε την #Sympónia σας και βοηθήστε τις γάτες της Σκιάθου να εξασφαλίσουν μια στέγη!!

Με το hashtag #Sympónia στο Instagram μπορείτε να βλέπετε όλες τις αναρτήσεις σχετικά με την καμπάνια και να γνωρίσετε τα μέλη της ομάδας Sympónia.

#Sympónia στο Instagram

Skiathos Cat Welfare Association

Website | Facebook | Instagram

Φωτογραφία της Skiathos Cat Welfare Association


NEWSLETTER