Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 22:25

Ένας χρόνος από την φονική πλημμύρα της Μάνδρας Αττικής

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ένας χρόνος από την φονική πλημμύρα της Μάνδρας Αττικής

«Κλιματική αλλαγή και ακραία φαινόμενα: ένας ανατροφοδοτούμενος κύκλος. Νέα δεδομένα έναν χρόνο μετά την καταστροφική πλημμύρα της Μάνδρας» είναι το θέμα της ημερίδας που οργανώνουν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α) και το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), αύριο (Τρίτη, 13 Νοεμβρίου) στις 10:30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΠΑ (κτίριο, Κωστής Παλαμάς, Ακαδημίας 48 και Σίνα).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη «φονική» πλημμύρα που έπληξε τη Δυτική Αττική στις 15/11/2017,

Κεντρικοί εισηγητές θα είναι ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας που θα αναπτύξει το θέμα «Κλιματική αλλαγή, υδρομετεωρολογικά φαινόμενα και ανθρώπινες παρεμβάσεις σε ένα επιταχυνόμενο κύκλο καταστροφών» και ο δρ. Γεωλογίας, Μιχάλης Διακάκης που θα μιλήσει για την «επιστημονική και τεχνική διάσταση των ακραίων πλημμυρών. Η περίπτωση της Μάνδρας».

Θα προλογίσουν, ο αναπληρωτής πρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων ΕΚΠΑ, Ναπολέων Μαραβέγιας, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, (Π.Ε.Δ.Α) δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης και η δήμαρχος Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη.

Σημειώνεται, ότι τον περασμένο Οκτώβριο, παρουσιάστηκε ενώπιον των αιρετών και στελεχών των δήμων Αττικής η μελέτη «ο πλημμυρικός κίνδυνος για τους δήμους Αττικής» η οποία συντάχθηκε για λογαριασμό της Π.Ε.Δ.Α από το Πανεπιστήμιο Αθηνών υπό την επιστημονική ευθύνη του Ευθ. Λέκκα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER