Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 17:15

Συμβούλιο Εφετών: Να συνεχιστεί η έρευνα στην υπόθεση Novartis

Γράφτηκε από την
Συμβούλιο Εφετών: Να συνεχιστεί η έρευνα στην υπόθεση Novartis

Το συμφέρον της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης απαιτεί τη συνέχιση της έρευνας για όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση της Novartis, αποφαίνεται το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του.

Οι εφέτες με το βούλευμα που εξέδωσαν, ζητούν να μην παγώσει η έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία ούτε μία στιγμή ως προς κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο συμπεριλαμβανομένου και του ιατρού συζύγου της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Ράικου.

Το Συμβούλιο ουσιαστικά απορρίπτει τους ισχυρισμούς που προβάλλουν στην αγωγή κακοδικίας που έχουν καταθέσει η κ. Ράικου και ο σύζυγός της κατά της νυν εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων συναδέλφων της από τους οποίους ζητούν συνολική αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ.

Το βούλευμα απαντά στο ερώτημα της αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας ως προς το αν θα πρέπει να εξαιρεθεί από την έρευνα ο σύζυγος της κ. Ράικου. Οι εφέτες υιοθετούν πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως Εφετών Ράνιας Σταθέα η οποία τόνισε, μεταξύ άλλων, πως για το καλό της πολιτείας και της Δικαιοσύνης η έρευνα δεν θα πρέπει να παγώσει ούτε για μία στιγμή μέχρι το Μάρτιο του 2019 οπότε και έχει προσδιοριστεί η συζήτησή της προσφυγής.

Η κ. Σταθέα ανέφερε στην πρότασή της πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν μεροληψία εκ μέρους της κ. Τουλουπάκη και των επίκουρων Εισαγγελέων Διαφθοράς, ενώ τόνιζε πως δεν ευθύνονται οι τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας που αφορούν τον σύζυγο της κ. Ράικου.
ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER