Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 12:00

Πιάστηκε στην Πάτρα με πάνω από ένα 1,8 εκατ. λαθραία τσιγάρα

Γράφτηκε από την

Έναν 36χρονο οδηγό φορτηγού συνέλαβαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν πάνω από 90.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα- δηλαδή πάνω από 1 εκατομμύριο 800 χιλιάδες τσιγάρα.

Σε έλεγχο στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής, σε φορτηγό, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε πλοίο με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος μετέφερε σε χώρο του οχήματός του εννέα παλέτες με μεταλλικές ταινίες σε κυλίνδρους, με κάθε έναν κύλινδρο να περιέχει σε ειδικά διαμορφωμένη -κρύπτη – κατασκευή λαθραία τσιγάρα.

Όταν καταμετρήθηκε το «φορτίο», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, εντοπίστηκαν συνολικά εννέα χιλιάδες πενήντα τρεις (9.053) κούτες τσιγάρων, ήτοι ενενήντα χιλιάδες πεντακόσια τριάντα (90.530) πακέτα ήτοι ένα εκατομμύριο οκτακόσιες δέκα χιλιάδες εξακόσια (1.810.600) τσιγάρα, διάφορων επωνυμιών, για τα οποία ο 36χρονος δεν διέθετε νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα, μία συσκευή πλοήγησης καθώς και η ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.