Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 18:03

Πάτρα: Ξεκινούν οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου

Γράφτηκε από την
Πάτρα: Ξεκινούν οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου

 

Συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον δήμαρχο Πατρέων Κώστας Πελετίδη είχε σήμερα στην Πάτρα ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, για το ζήτημα της ανέγερσης νέου διοικητηρίου της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία της Περιφέρειας, οι Απόστολος Κατσιφάρας και Αριστείδης Ανδρικόπουλος συμφώνησαν για τα βήματα που θ' ακολουθηθούν, με σκοπό την ανέγερση του νέου διοικητηρίου σε χώρο που ήδη έχει επιλεγεί.

Επίσης, οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στην ανάγκη μετεγκατάστασης των υπηρεσιών της Αστυνομίας και υπογράμμισαν ότι κοινή επιδίωξη και βούληση είναι η κατασκευή ενός νέου κτιρίου που θα διευκολύνει το έργο των αστυνομικών υπηρεσιών, αλλά και τους πολίτες.

Πρόθεση των δυο πλευρών είναι να δρομολογηθεί η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας, δήμου και αστυνομίας, ώστε να εκπονηθεί προμελέτη για την προετοιμασία του έργου. Την προμελέτη θ' αναλάβουν να εκπονήσουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, με τη συνδρομή του δήμου και της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης «θεωρούμε ότι είναι ένα έργο απολύτως αναγκαίο για την τοπική αστυνομία, καθώς όλοι έχουμε γνώση των προβλημάτων που υπάρχουν στο σημερινό αστυνομικό μέγαρο, το οποίο δεν καλύπτει πια το σύνολο των αναγκών».

Όλος ο σχεδιασμός που συμφωνήθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης θα τεθεί υπόψη της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την υπουργό.

Στο μεταξύ, ο Απόστολος Κατσιφάρας ενημέρωσε τον αρχηγό της Αστυνομίας ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα είναι ενεργή πρόσκληση απ' την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ώστε να κατατεθούν προτάσεις για την ενίσχυση του εξοπλισμού της ΕΛ.ΑΣ., με νέα οχήματα, μοτοσικλέτες κ.α.

Το θέμα της ανέγερσης του νέου διοικητηρίου της ΕΛ.ΑΣ, συζητήθηκε και κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης με τον αρχηγό της Αστυνομίας.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον Αριστείδη Ανδρικόπουλο ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασίσει την παραχώρηση οικοπέδου στον κόμβο Κουρτέση, για την ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Κώστας Πελετίδης «εξετάσαμε τα βήματα και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα, ώστε να υλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν το αίτημα της ΕΛ.ΑΣ., για την κατασκευή ενός σύγχρονου αστυνομικού μεγάρου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER