Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 15:24

Θεσσαλονίκη: Παρατείνεται η λειτουργία κλειστών θερμαινόμενων χώρων

Γράφτηκε από την
Θεσσαλονίκη: Παρατείνεται η λειτουργία κλειστών θερμαινόμενων χώρων

Την παράταση της λειτουργίας των κλειστών θερμαινόμενων χώρων αποφάσισε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πολιτικής σχεδίασης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων καιρικών συνθηκών.

Οι θερμαινόμενοι χώροι θα είναι προσβάσιμοι έως και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, οπότε και αναμένονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Συγκεκριμένα, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, θα είναι ανοιχτά το 4ο και το 6ο παράρτημα ΚΑΠΗ στις οδούς Γρ. Λαμπράκη 42 και Στεφάνου Νούκα 10 Χαριλάου.

Τα παραρτήματα θα λειτουργήσουν παράλληλα με τις ήδη υφιστάμενες δομές του δήμου Θεσσαλονίκης, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους καθόλη τη διάρκεια του έτους: το Υπνωτήριο Αστέγων (Ανδρέου Γεωργίου 13, από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 την επόμενη μέρα το πρωί) και το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (Μοναστηρίου 62, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ).

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης, κρίθηκε απαραίτητη η παράταση λειτουργίας των θερμαινόμενων χώρων, ώστε "να προστατευτούν οι άστεγοι και άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Επιδίωξη μας είναι να μη μείνει κανείς στο κρύο".


NEWSLETTER